Ρωσσικό ανελέητο χτύπημα στην Οδησσό !! Ουκρανοί: «Όλα καταρρίφθηκαν, αλλά το λιμάνι υπέστη ζημιές» !! Δείτε βίντεο

News

Ο ρωσσικός στρατός πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές σε στόχους στη νότια και ανατολική Ουκρανία αυτές τις ώρες, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και πιθανώς βαλλιστικούς πυραύλους, ανακοίνωσε σήμερα, 18 Ιουλίου, η Πολεμική Αεροπορία της χώρας, σύμφωνα με το Reuters.

Η Οδησσός, καθώς και οι περιοχές Μικολάιβ, Ντόνετσκ, Χερσώνα, Ζαπορόζιε και Ντνεπροπετρόβσκ, απειλούνταν από επιθέσεις από ρωσσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τόνισαν στο Κίεβο το βράδυ της Τρίτης.

“Προσοχή! Συνδυασμένη επίθεση! Στις περιοχές της Οδησσού, του Μικολάιβ, του Χερσώνα, του Ζαπορόζιε, του Ντόνετσκ, του Ντνεπροπετρόβσκ, υπάρχει κίνδυνος χρήσης UAV. Στις περιοχές Poltava, Cherkassy, ​​Dnepropetrovsk, Kharkiv, Kirovograd – η απειλή χρήσης βαλλιστικών όπλων, – λέει το μήνυμα.

Ο Σεργκέι Μπράτσουκ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού του καθεστώτος του Κιέβου , έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ότι νωρίς το πρωί, τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας «απέκρουσαν μια επίθεση ρωσσικών αεροσκαφών στην Οδησσό».

“Οδησσός: οι εργασίες μάχης αεράμυνας βρίσκονται σε εξέλιξη”, ενημέρωσε.

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης της Οδησσού , Oleg Kiper , με τη σειρά του είπε ότι η Ρωσσία επιτίθεται στη νότια Ουκρανία με drones.

…………..

Ώρες αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την Πρωτοβουλία για τη Μαύρη Θάλασσα, … ( και ειδοποίησε τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό για την απόσυρση των εγγυήσεων για τη ναυτιλία ) … ο ρωσσικός στρατός εκτόξευσε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και πυραύλους κρουζ στη νότια ακτή της Ουκρανίας, καταστρέφοντας το λιμάνι και τη βιομηχανική υποδομή της Οδησσού. Η γαλλική εφημερίδα Le Monde γράφει σχετικά σήμερα, 18 Ιουλίου, επικαλούμενη στοιχεία από τη νότια διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Έξι πύραυλοι Caliber που εκτοξεύτηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα στην Οδησσό καταστράφηκαν από το σύστημα αεράμυνας. Ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε επίσης 21 drones Shahed-136 κατά την προσέγγιση από τη θάλασσα στην περιοχή της Οδησσού και τέσσερα πάνω από την περιοχή του Mykolaiv. Δυστυχώς, θραύσματα ρουκετών και η έκρηξη έπληξαν τις λιμενικές υποδομές και προκάλεσαν ζημιές σε πολλές ιδιωτικές κατοικίες». — επιβεβαιώνεται στην περίληψη.

( σ.σ. : Στο βίντεο, βλέπεται τα … “θραύσματα” !! )

Έτσι, το καθεστώς του Κιέβου παρέμεινε πιστό στον γενναίο τρόπο διάδοσης παραπληροφόρησης σε συμπολίτες και δυτικούς φύλακες, υποδεικνύοντας για άλλη μια φορά μια «επιτυχώς απωθημένη» αεροπορική επίθεση. Σύμφωνα με τα ουκρανικά μαχητικά, σχεδόν όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν και μόνο ανεξέλεγκτα θραύσματα συστημάτων κρούσης και αερομεταφορέων που «καταστράφηκαν στον αέρα» προκάλεσαν ζημιές σε αντικείμενα στα εδάφη που ελέγχει το Κίεβο.

………………………………………………………………………………………….