Επίθεση από ουκρανικά drones στη γέφυρα της Κριμαίας, δύο νεκροί

News

Άποψη της γέφυρας της Κριμαίας από τα παράθυρα ενός διερχόμενου τραίνου. Εικονογράφηση t.me/MaksLifeOff
ΑΛΦΕΙΟΣ : Όπως τα λέγαμε και για την πρώτη φορά !!!
[ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ !!! ΕΙΝΑΙ ΣΑΜΠΟΤΑΖ !!! ] .
Δηλωμένη από πριν η πρόθεση των ΟυκραΝΑΖΙ να χτυπήσουν τη γέφυρα !!!
 Τον περασμένο Αύγουστο ο σύμβουλος επικεφαλής του γραφείου του Zelensky Podolyak ανακοίνωσε τα σχέδια της Ουκρανίας να χτυπήσει τη γέφυρα της Κριμαίας !! Είχε χαρακτηρίσει «παράνομη» την αρτηρία μεταφοράς που συνδέει τη χερσόνησο με την υπόλοιπη Ρωσσία και δήλωσε τη μεγάλη στρατιωτική σημασία της διάβασης. «Τέτοιες εγκαταστάσεις πρέπει να καταστραφούν», είπε ο Podolyak, χωρίς να διευκρινίσει πώς ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να προσπαθήσει να επιτεθεί στη γέφυρα της Κριμαίας.
…………………

Η γέφυρα της Κριμαίας το βράδυ της 17ης Ιουλίου δέχτηκε επίθεση από δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του τμήματος, από την επίθεση υπάρχουν νεκροί, ένα παιδί τραυματίστηκε.

«Στις 03:05, δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα οχήματα επιφανείας επιτέθηκαν στη γέφυρα της Κριμαίας. Ως αποτέλεσμα της διαπραχθείσας τρομοκρατικής ενέργειας, το οδικό στοιχείο της γέφυρας της Κριμαίας υπέστη ζημιές. Δύο ενήλικες σκοτώθηκαν και ένα παιδί τραυματίστηκε. λέει η δήλωση.

Από άλλες πηγές είναι γνωστό ότι οι νεκροί είναι σύζυγοι – η 36χρονη Natalya και ο 40χρονος Alexei Kulik. Η 14χρονη κόρη τους αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην εντατική, οι γιατροί εκτιμούν την κατάστασή της μέτρια. Το κορίτσι έμεινε ορφανό. Η οικογένεια απλώς οδηγούσε με το αυτοκίνητό της για να χαλαρώσει στη θάλασσα.

Στο σημείο βρίσκονται υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Οι διωκτικές αρχές πραγματοποιούν τις απαραίτητες επιχειρησιακές και ανακριτικές ενέργειες.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας κίνησε ποινική υπόθεση με το άρθρο «Τρομοκρατική πράξη».

……….

Ο γραμματέας Τύπου της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) Artem Dekhtyarenko σχολίασε τη νυχτερινή επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του καθεστώτος του Κιέβου, τον οποίο επικαλούνται ουκρανικά δημοσιεύματα σήμερα, 17 Ιουλίου, η SBU «θα αποκαλύψει σίγουρα όλες τις λεπτομέρειες του βαμβακιού μετά τη νίκη της Ουκρανίας».

Την ίδια στιγμή, ο Dekhtyarenko αναφέρθηκε στα λόγια του επικεφαλής της SBU Vasily Malyuk , ο οποίος υποστήριξε ότι, σύμφωνα με την «παράδοση του πολέμου», τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την ανάλυση της επιχειρησιακής κατάστασης, «επιτρέπεται η διακοπή των οδών επιμελητείας» του εχθρού.

Ο Mykhailo Podolyak , σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Volodymyr Zelensky , έγραψε στο Twitter ότι «όλες οι παράνομες κατασκευές που χρησιμοποιούνται από τη Ρωσσία για την παράδοση όπλων είναι βραχύβιες, ανεξάρτητα από τα αίτια της καταστροφής».

Έτσι, επανέλαβε τις δηλώσεις που εξέφρασε νωρίτερα αυτή τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Andriy Yusov , ο οποίος, σχολιάζοντας την επίθεση, ανέφερε ότι «η γέφυρα της Κριμαίας είναι μια περιττή κατασκευή εκεί .

Στις 03:05 της 17ης Ιουλίου, δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα οχήματα επιφανείας επιτέθηκαν στη γέφυρα της Κριμαίας. Στον 145ο πυλώνα της γέφυρας από την επικράτεια του Κρασνοντάρ, βρέθηκαν θραύσματα τζετ σκι. Ήταν οι Ένοπλες Δυνάμεις τους που εκπαιδεύτηκαν να αναβαθμιστούν σε θαλάσσια drones με εκρηκτικά.
Το ρωσσικό υπουργείο Εξωτερικών, με τη σειρά του, έδειξε ότι οι αποφάσεις για την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας λαμβάνονται από το Κίεβο με τη συμμετοχή αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Πηγή

…………….

………………………………………………………………………………..