Στη Ρωσσία απετράπη απόπειρα δολοφονίας της δημοσιογράφου Σιμονιάν και της μπλόγκερ Σόμπτσακ, από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η FSB, η Ερευνητική Επιτροπή και το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσσίας απέτρεψαν την απόπειρα των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών για τη δολοφονία των Simonyan και Sobchak

ΜΟΣΧΑ, 15 Ιουλίου – RIA Novosti. Η FSB, η Ερευνητική Επιτροπή και το Υπουργείο Εσωτερικών απέτρεψαν την προετοιμασία από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες μιας απόπειρας δολοφονίας κατά της αρχισυντάκτριας του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και RT Margarita Simonyan και της blogger Ksenia Sobchak, ανέφερε η FSB.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, μαζί με την Ερευνητική Επιτροπή και το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσσίας, εμπόδισαν τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες να προετοιμάσουν τη δολοφονία της Margarita Simonyan, αρχισυντάκτριας του τηλεοπτικού καναλιού RT και της Rossiya. Διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων Segodnya. <…> Σύμφωνα με αναφορές, ετοιμαζόταν και η δολοφονία της Ksenia Sobchak», διευκρίνισε το τμήμα.

Σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσία, μέλη της νεοναζιστικής ομάδας «Παράγραφος-88» συνελήφθησαν στη Μόσχα και την περιοχή Ριαζάν την προηγούμενη μέρα, τα οποία διεξήγαγαν αναγνωρίσεις «στις διευθύνσεις εργασίας και κατοικίας» Σιμονιάν και Σομπτσάκ.
.
«Κατά τη διάρκεια της έρευνας, επιβεβαίωσαν την προετοιμασία των απόπειρων δολοφονίας με τις οδηγίες της SBU για ανταμοιβή 1,5 εκατομμυρίου ρούβλια για κάθε φόνο», πρόσθεσε η FSB.
Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Πρακτορείου Πληροφοριών Russia Today Ντμίτρι Κισέλεφ και αρχισυντάκτης τόσο του MIA Rossiya Segodnya όσο και του τηλεοπτικού καναλιού RT Margarita Simonyan
Στην Ουκρανία κυκλοφόρησε μια ταινία με απειλές αντιποίνων κατά του Kiselyov και του Simonyan 14 Απριλίου,
.
Πλέον διενεργούνται οι απαραίτητες επιχειρησιακές-ανακριτικές και ανακριτικές ενέργειες.

«Από τους συλληφθέντες κατασχέθηκαν ένα όπλο καλάσνικοφ, 90 φυσίγγια, μαχαίρια, ορειχάλκινες αρθρώσεις, λαστιχένια τρουκς, χειροπέδες, σιρίτια και σημαίες με ναζιστικά σύμβολα, ναζιστική λογοτεχνία, καθώς και εξοπλισμός επικοινωνίας και υπολογιστές με πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τις εγκληματικές τους προθέσεις. ” είπε η υπηρεσία ασφαλείας. .

Η Ερευνητική Επιτροπή σχεδιάζει να κινήσει υποθέσεις εναντίον των δραστών «με εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές προεκτάσεις».
Η ίδια η Simonyan σχολίασε επίσης την απόπειρα δολοφονίας.

“Η FSB, μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Ερευνητική Επιτροπή, συνέλαβαν μια ομάδα που, με εντολή της Ουκρανίας, προετοίμαζε τη δολοφονία μου. Με ακολούθησαν, ήξεραν όλες τις διευθύνσεις μου. Δουλεύουμε αδέρφια!” – έγραψε ο αρχισυντάκτης του MIA “Russia Today” στο Telegram .

Επικεφαλής του κύριου τμήματος πληροφοριών του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας Kirill Budanov - RIA Novosti, 1920, 16/05/2023
Ο επικεφαλής του GUR της Ουκρανίας ανακοίνωσε την εμπλοκή του Κιέβου στις δολοφονίες διάσημων Ρώσων 16 Μαΐου,

Απόπειρες δολοφονίας σε Ρώσους δημοσιογράφους

Δεν είναι η πρώτη απόπειρα των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών να δολοφονήσουν επιφανείς Ρώσσους δημοσιογράφους.
Την περασμένη άνοιξη, η FSB ανακοίνωσε τη σύλληψη έξι μελών της νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Εθνικοσοσιαλισμός / Λευκή Εξουσία – πολίτες της Ρωσσίας που, με οδηγίες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, σχεδίασαν τη δολοφονία του δημοσιογράφου του VGTRK Βλαντιμίρ Σολόβιοφ.
.
Όπως προκύπτει από το επιχειρησιακό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η FSB, οι συλληφθέντες συζήτησαν την πιθανότητα δολοφονίας όχι μόνο του Solovyov, αλλά και της Simonyan, του γενικού διευθυντή του πρακτορείου ειδήσεων Rossiya Segodnya Dmitry Kiselev, των δημοσιογράφων VGTRK Olga Skabeeva, Yevgeny Popov, του διευθυντή Tigran Keosayan. .
.
Ο Kiselev, σχολιάζοντας τα σχέδια του Κιέβου να σκοτώσει τον Solovyov, χαρακτήρισε τα ψέματα τη μόνη μέθοδο ενημέρωσης στην Ουκρανία και σημείωσε ότι η δίωξη των δημοσιογράφων σε αυτή τη χώρα έχει γίνει ρουτίνα που δεν καταδικάζεται ούτε από το κράτος ούτε από την κοινωνία. Υπενθύμισε άλλες περιπτώσεις δίωξης δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών ατιμώρητων – ειδικότερα, του Oles Buzina .

…………………………………………………………………………………………………