Όταν με ΡΩΤΑΝΕ αν θα πάω διακοπές +ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς κατηγορία

Οι Έλληνες πως θα πάνε διακοπές; απλησίαστες οι τιμές σε κάποια νησιά Ένα ταξίδι στη Ρόδο κοστίζει όσο και στο εξωτικό Μπαλί! Πανάκριβες οι διακοπές στα ελληνικά νησιά για τον Έλληνα που βλέπει τουρίστες απο ολόκληρο τον κόσμο να απολαμβάνουν τα πανέμορφα νησιά μας αλλά ο ίδιος να δυσκολεύεται τις περισσότερες φορές να ανταπεξέλθει στις χρεώσεις που υπάρχουν σε αυτά. Είναι σίγουρο ότι ο Τουρισμός κυριολεκτικά «πετάει» .

Τα ελληνικά νησιά αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες ανά τον κόσμο, ωστόσο για πολλούς Έλληνες είναι… απλησίαστα λόγω του πολύ υψηλού κόστους. Φθηνότερα κοστίζει ένα ταξίδι στο Παρίσι στον Έλληνα ταξιδιώτη απ’ ό,τι στην Κεφαλονιά ενώ ….ένα ταξίδι στη Ρόδο κοστίζει όσο και στο εξωτικό Μπαλί!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Τώρα Μαζί» στο Open TV, το κόστος για 7 διανυκτερεύσεις σε 4αστερο ξενοδοχείο τον μήνα Ιούλιο για ένα ζευγάρι, συμπεριλαμβανομένων των ακτοπλοϊκών (με αυτοκίνητο), διαμορφώνεται ως εξής: Το φετινό καλοκαίρι, εκτιμάται από ανθρώπους του τουρισμού, ότι το συνολικό πακέτο κόστους των διακοπών θα αυξηθεί κατά περίπου 15-20% σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2022!Έτσι οι «τσουχτερές» τιμές στα νησιά κάνουν τους περισσότερους Έλληνες να στρέφονται σε πιο οικονομικές λύσεις. Είτε επιλέγοντας την ηπειρωτική Ελλάδα για να μην επιβαρυνθούν τα εισητηρια μετάβασης που κοστίζουν ακριβά, είτε επιλέγοντας κάποιο φθηνό πακέτο απο πλατφόρμες με προσφορές.

Ένας στους δύο όμως δεν θα πάει φέτος διακοπές σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, ενώ από όσους θα πάνε, 4 στους 10 δηλώνουν περικοπές άνω του 50% στις σχετικές δαπάνες. Την ίδια ώρα ο κοινωνικός τουρισμός προσπαθεί να κάνει πιο προσιτές τις διακοπές εργαζομένων και ανέργων. Οι αιτήσεις ξεπέρασαν ήδη τις 155.000 και αφορούν 300.000 επιταγές. Ενδεικτικά παραθέτουμε στοιχεία για ορισμένα νησιά των Κυκλάδων, που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και τα οποία στοιχεία δείχνουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις το κόστος του ταξιδιού αν δεν ξεπερνάει το κόστος διαμονής είναι τουλάχιστον ισοδύναμο.

Σημείωση: στο βιντεάκι δεξιά ο ….”έλληνας Μπάιντεν” χαιρετάει την κούκλα της βιτρίνας…

ΠΗΓΗ