Το χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά $1 τρις σε 40 ημέρες !!

Χωρίς κατηγορία
https://www.usdebtclock.org/

ΑΛΦΕΙΟΣ : Με τον νόμο που υπέγραψε ο Biden, στις 3 Ιουνίου 2023, το χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά $1 τρις !! Σαν 40ήμερο “πένθος” μετά από κηδεία, μοιάζει για την αμερικανική οικονομία, που από το 2021 που ανέλαβε ο Biden, έχει αυξηθεί κατά $4,7 τρις !! Κι όπως δείχνουν τα πράγματα, μετά τον νόμο – “κηδεία” και το “40ήμερο πένθος” ακολουθούν τα “τρίμηνα”, τα “εξάμηνα”, τα “χρονιάσματα” … και μετά να μαζεύονται κάθε χρόνο οι συγγενείς να θυμούνται τον νεκρό !!

“Οι τελευταίες ακτίνες της κυριαρχίας του πετροδολαρίου, για το οποίο έχει εργαστεί ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία μετά τη σύναψη της συμφωνίας του Μπρέττον Γουντς, σβήνουν μπροστά στα μάτια μας” … , έγραψε ο αρθρογράφος !!

Παρεμπιπτόντως, είναι απορίας άξιον, πως με τέτοιο δυσθεώρητο χρέος δεν κινεί τις διαδικασίες το ΔΝΤ να επιβάλει μνημόνια στις ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα επέβαλε στην Ελλάδα για ένα μηδαμινό χρέος μερικών δις ;; Γιατί υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά που καταστρατηγούν ό,τι συμφωνήθηκε και υπογράφηκε από τα ιδρυτικά μέλη της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκροτήσεως και Αναπτύξεως ( World Bank ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ( IMF ) τον Ιούνιο του 1944 στο Bretton Woods ;;

………………….

Το χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε 40 ημέρες !!

Το χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά ένα τρισεκατομμύριο δολάρια τις πέντε εβδομάδες από τότε που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νόμο ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά αφαιρεί το ανώτατο όριο δανεισμού μέχρι το 2025.

Το συνολικό χρέος αυξήθηκε κατά ένα τρισεκατομμύριο δολάρια περισσότερο από το επίπεδο των 31,47 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που παρατηρήθηκε τελευταία φορά στις 2 Ιουνίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το νόμο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε απαγορευθεί να δανειστεί περισσότερα χρήματα.

Στις 3 Ιουνίου, ο Μπάιντεν υπέγραψε νόμο που απαιτεί μια μικρή περικοπή δαπανών το επόμενο έτος και επιτρέπει απεριόριστο ομοσπονδιακό δανεισμό μέχρι το 2025. Με το ανώτατο όριο του χρέους σε ισχύ, ο ομοσπονδιακός δανεισμός εκτινάχθηκε πάνω από 350 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα φτάνοντας τα 32 τρισεκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Αυτή η ταχεία άνοδος αντανακλούσε τη συσσωρευμένη ζήτηση για δάνεια, τα οποία η κυβέρνηση είχε βάλει σε αναμονή, ενώ οι διαπραγματεύσεις ήταν σε εξέλιξη για μια συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους, ανέφερε το Fox News.

Το χρέος των ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 4,7 τρισεκατομμύρια δολάρια από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν τον Ιανουάριο του 2021 και αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται λόγω των ετήσιων δημοσιονομικών ελλειμμάτων τουλάχιστον 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως. Μέχρι στιγμής στο δημοσιονομικό 2023, η κυβέρνηση έχει ξοδέψει 1,16 τρισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από όσα εισέπραξε και η κυβέρνηση Μπάιντεν προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων όταν τελειώσει το οικονομικό έτος τον Σεπτέμβριο.

Πηγή

…………………………………………………………………………………….