«Ο εγκληματίας πάντα γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος» Ο Ζελένσκι στην Πολωνία εκεί που έκαναν οι Ουκρανοί την γενοκτονία!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΛΩΝΩΝ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ

Φωτογραφία:Πολωνοί θύματα γενοκτονίας που διαπράχθηκε από τον φασιστικό Ουκρανικό Επαναστατικό Στρατό στο χωριό Λιπνίκι το 1943

Οι σφαγές των Πολωνών στη Βολυνία και την Ανατολική Γαλικία πραγματοποιήθηκαν στην κατεχόμενη από τη Γερμανία Πολωνία από τον Ουκρανικό Επαναστατικό Στρατό (ΟΕΣ), με την υποστήριξη τμημάτων του ντόπιου ουκρανικού πληθυσμού ενάντια στην πολωνική μειονότητα στη Βολυνία, την Ανατολική Γαλικία, τμήματα της Πολεσίας και της περιοχής του Λούμπλιν, από το 1943 έως το 1945.Η κορύφωση των σφαγών έγινε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1943. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά. Πολλά από τα θύματα ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου βασανίστηκαν πριν σκοτωθούν. Μερικές από τις μεθόδους περιελάμβαναν βιασμό, διαμελισμό ή πυρπόληση, μεταξύ άλλων. Οι ενέργειες του ΟΕΣ είχαν ως αποτέλεσμα μεταξύ 50.000 και 100.000 θανάτους!

ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Οι πρόεδροι της Ουκρανίας και της Πολωνίας <τίμησαν> γράφουν τα ΜΜΕ την επέτειο των σφαγών Πολωνών πολιτών από Ουκρανούς εθνικιστές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ωστόσο, οι σφαγές στη Βολυνία, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ιστορικοί λένε ότι χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες Πολωνοί, συνεχίζουν να αιωρούνται πάνω από τους δεσμούς μεταξύ των δύο κρατών.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα σε μια εκκλησία στην πόλη Λουτσκ της δυτικής Ουκρανίας κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των θυμάτων.

Η σφαγή προκάλεσε μια ασυνήθιστα δημόσια διαμάχη μεταξύ της Πολωνίας και της Ουκρανίας νωρίτερα φέτος, αφού εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ο Ζελένσκι θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη και να ζητήσει συγχώρεση για τα γεγονότα στη Βολυνία.

ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΟΥΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Ρουσλάν Στεφαντσούκ προχώρησε σε εκτόνωση των εντάσεων τον Μάιο, όταν δήλωσε στο πολωνικό κοινοβούλιο ότι το Κίεβο κατανοεί τον πόνο της Πολωνίας.

Την Παρασκευή ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέρους Μοραβιέτσκι επισκέφθηκε τη δυτική Ουκρανία για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα.

Το πολωνικό κοινοβούλιο δήλωσε ότι οι σφαγές, που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1943 και 1945 από τον Ουκρανικό Επαναστατικό Στρατό και την Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών υπό την ηγεσία του Στεπάν Μπαντέρα, έφεραν στοιχεία γενοκτονίας.

Αρνητές του Ολοκαυτώματος οι Ουκρανοί!

Η Ουκρανία δεν έχει αποδεχθεί την γενοκτονία και συχνά αναφέρεται στα γεγονότα της Βολυνίας ως μέρος μιας σύγκρουσης μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας που επηρέασε και τα δύο έθνη.

Σχετικό : Επίθεση στον Πολωνό πρωθυπουργό από ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες στη δυτική Ουκρανία!!