Υποκλίθηκε 3 φορές η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στον Κινέζο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης !! vid

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen και ο κινέζος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης He Lifeng κατά τη συνάντησή τους στο Πεκίνο - RIA Novosti, 1920, 07/09/2023
© AP Photo / Pedro Pardo/Pool Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen και ο Κινέζος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης He Lifeng κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Πεκίνο

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν επικρίθηκε σκληρά στο εσωτερικό των ΗΠΑ, για παραβίαση της διπλωματικής εθιμοτυπίας, σε μια συνάντηση με τον Κινέζο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Χι Λίφεν, γράφει η New York Post .

Συγκεκριμένα, η Yellen υποκλίθηκε ζωηρά τρεις φορές ενώ έδινε τα χέρια με τον Κινέζο αξιωματούχο.

“Ποτέ, ποτέ, ποτέ. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δεν υποκύπτει”, δήλωσε ο πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου Μπράντλεϊ Μπλέικμαν, ο οποίος εργάστηκε στην κυβέρνηση του προέδρου Τζορτζ Μπους. ( σ.σ. : Και τι παραπάνω έχει ένας Αμερικανός αξιωματούχος από τους άλλους ;; Είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα να υποκύπτουν οι άλλοι στους Αμερικανούς !! Καιρός να αρχίσουν να σέβονται !! )

Οι ειδικοί της New York Post επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι ο He Lifen δεν ανταπέδωσε τη Yellen και θεώρησαν αυτό το «περιστατικό» σημάδι αμερικανικής αδυναμίας.

Ο Jerome A. Cohen, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και ειδικός στο κινεζικό δίκαιο, επεσήμανε επίσης ότι η υπόκλιση δεν είναι πρωτόκολλο.

Επιπλέον, η 76χρονη Yellen, έκανε ένα λάθος στο όνομα του He Lifeng, αποκαλώντας τον «Αναπληρωτή πρωθυπουργό Hu».

Η Yellen βρίσκεται στην Κίνα από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου, κάτι που λέει ότι είναι μια ευκαιρία να βελτιωθούν οι επικοινωνίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις καθώς οι Αμερικανοί λαμβάνουν μέτρα εθνικής ασφάλειας.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………