Η σύνδεση Ερντογάν – Μπαϊκάρ – Αζόφ 

News ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Πολύ περίεργες ιστορίες που σχετίζονται με τους Τούρκους εμφανίζονται σήμερα. Για το 2022, η LLC AVIA VENTURES, που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 (Kyiv, 04111, Danylo Shcherbakivskogo St., 52, room 429), έλαβε εισόδημα 47,025 εκατομμυρίων UAH (περίπου 1,3 εκατομμύρια δολάρια) και καθαρό κέρδος 9,138 mln UAH.

Ο μοναδικός ιδιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Lutfu Haluk Bayraktar, Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar Defense.

Θεωρήθηκε ότι η εταιρεία θα εγκαταστήσει την παραγωγή των Bayraktar TB2 UAV στην Ουκρανία. Η τιμή ενός UAV αυτού του τύπου είναι περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα των στρατηγικών βιομηχανιών υπεγράφη κατά την επίσκεψη εργασίας του Προέδρου της Ουκρανίας στην Τουρκία στις 7 Ιουλίου 2023.

Το έγγραφο υπογράφηκε από τον Υπουργό Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας Alexander Kamyshin και τον Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας Mehmet Fatih Kadzhir. Στην τελετή παρευρέθηκε και ο Λουτφου Χαλούκ Μπαϊρακτάρ.

Ο γαμπρός του Προέδρου Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, είναι ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και επικεφαλής Τεχνολογίας της Baykar Makina, της κατασκευάστριας UAV Bayraktar TB2. Ο αδερφός του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ είναι Διευθύνων Σύμβουλος της ίδιας εταιρείας.

Φαίνεται λοιπόν ότι αυτό που έχουμε είναι ότι η Ουκρανία υπογράφει σύμβαση για να επιτρέψει σε μια τουρκική εταιρεία που διαχειρίζεται τα μέλη της οικογένειας του Ερντογάν να κατασκευάζει drones στην Ουκρανία με αντάλλαγμα την απελευθέρωση από την Τουρκία των Ναζί του Αζόφ στην Ουκρανία.

Μετά από όλο τον θάνατο, τον πόνο και την ταλαιπωρία που χρειάστηκαν για να συλληφθούν οι Ναζί του Αζόφ, αφέθηκαν ελεύθεροι μόνο για ένα επιχειρηματικό συμβόλαιο από έναν πολιτικό με επαγγελματικό κοστούμι που δεν έχει ηθική ή ανησυχία για την ανθρωπότητα.

………………..

Ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν την καταστροφική πορεία της Άγκυρας να συνεχίσει τη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο και την κατάσταση με την επιστροφή των ηγετών του «Αζόφ» στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του διπλωματικού τμήματος.

Επισύρθηκε η προσοχή της Άγκυρας στην καταστροφική πορεία της συνέχισης της προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου. Τα αντίστοιχα βήματα, όπως τονίστηκε, μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε αρνητικές συνέπειες“, αναφέρει η δήλωση. RIA Novosti

………………………………………………………………………….