Αγανακτισμένο πλήθος διέκοψε το φεστιβάλ LGBT στην Τιφλίδα

News

Φωτογραφία: Sputnik / Vladimir Umikashvili

Εκπρόσωποι της γεωργιανής LGBT κοινότητας απέτυχαν να πραγματοποιήσουν το προγραμματισμένο φεστιβάλ στην Τιφλίδα, με το οποίο ολοκληρώθηκε η εβδομάδα Tbilisi Pride, μια δράση για την υποστήριξη των ομοφυλόφιλων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό το σύνθημα του λεγόμενου «αγώνα κατά της ομοφοβίας» και στο πλαίσιο της πραγματοποιήθηκαν δύο κλειστές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Γεωργίας. Μετά από αυτό, οι τολμηροί μη παραδοσιακοί αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τη δράση τους το Σάββατο με ένα υπαίθριο φεστιβάλ.

Για τη δράση αυτή επιλέχθηκε η ιδιωτική περιοχή του συγκροτήματος Lisi Wonderland στην περιοχή της Λίμνης Lisi. Η είσοδος στο φεστιβάλ επιτρεπόταν μόνο για ενήλικες και με προηγούμενη εγγραφή.

Ωστόσο, η γιορτή των LGBT διακόπηκε τελικά από τους αγανακτισμένους κατοίκους της Τιφλίδας, οι οποίοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στο μνημείο του Γεωργιανού ποιητή Vazha-Pshavela και στη συνέχεια πήγαν στον χώρο του φεστιβάλ.

Η αστυνομία ξεκίνησε συλλήψεις, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους διαδηλωτές. Συνολικά, περίπου δέκα άτομα συνελήφθησαν, αλλά πλήθος κόσμου διέρρηξε τον αστυνομικό κλοιό και έσπευσε στον χώρο που επρόκειτο να διεξαχθεί η εκδήλωση.

Σύμφωνα με γεωργιανές πηγές, μετά από αυτό η αστυνομία δεν είχε χρόνο για συλλήψεις – αστυνομικοί επιβολής του νόμου με λεωφορεία εκκένωσαν εκπροσώπους της LGBT κοινότητας από την περιοχή.

Νωρίτερα , η EADaily ανέφερε ότι η Ουκρανία αναζητά εκπαιδευτές LGBT για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Οι απαιτήσεις είναι «ενεργή σεξουαλική ζωή» και «απουσία σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων». Στα καθήκοντα του εκπαιδευτή περιλαμβάνεται και η αναγνώριση των λανθάνοντων μαχητών LGBT.

………….

……………………………………………………………………………….