Ρωσσικό Υπ.Εξ.: Οι ΗΠΑ υπεύθυνες για τους θανάτους αμάχων μετά τη μεταφορά βομβών διασποράς στην Ουκρανία

News

Πυρομαχικά διασποράς - RIA Novosti, 1920, 07/08/2023

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες υπεύθυνες για τους θανάτους αμάχων μετά τη μεταφορά πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία, προκύπτει από το σχόλιο της επίσημης εκπροσώπου του τμήματος, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να προμηθεύσει αυτά τα πυρομαχικά στο καθεστώς του Κιέβου ως άλλη μια κραυγαλέα εκδήλωση της επιθετικής αντιρωσσικής πορείας των Ηνωμένων Πολιτειών, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αυτήν, πρόκειται για μια κυνική προσπάθεια παράτασης της αγωνίας των σημερινών ουκρανικών αρχών, ανεξάρτητα από απώλειες αμάχων.

“Η Ουάσιγκτον γνωρίζει καλά ότι οι “υποσχέσεις” των Ukronazis να χρησιμοποιήσουν αυτά τα αδιάκριτα όπλα “προσεκτικά” και “υπεύθυνα” είναι άχρηστες. Όπως συνέβη κάθε φορά που μεταφέρθηκαν πιο θανατηφόρα οπλικά συστήματα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ειρηνικοί άνθρωποι”, είπε η δήλωση.

Ο διπλωμάτης υπενθύμισε ότι η εμπειρία από τη χρήση τέτοιων πυρομαχικών στη Μέση Ανατολή και σε άλλες συγκρούσεις δείχνει ότι μπορούν να παραμείνουν μη εκραγμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα και να εκραγούν μετά το τέλος των εχθροπραξιών. Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται στην πραγματικότητα συνεργοί στην εξόρυξη του εδάφους και θα μοιραστούν πλήρως την ευθύνη για τους θανάτους αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, πρόσθεσε.

Επίσημα δηλωμένο ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ οι βόμβες διασποράς από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία!! Θα τους δικάσει κανείς ;;

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η προμήθεια πυρομαχικών διασποράς μοιάζει με χειρονομία απόγνωσης και ένδειξη ανικανότητας στο πλαίσιο της αποτυχίας της ουκρανικής αντεπίθεσης.

«Το επόμενο «θαυματουργό όπλο», στο οποίο υπολογίζουν η Ουάσιγκτον και το Κίεβο, χωρίς να σκέφτονται σοβαρές συνέπειες, δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την πορεία μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι στόχοι και οι στόχοι της οποίας θα επιτευχθούν πλήρως», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών. κατέληξε η εκπρόσωπος.

Οι βόμβες διασποράς μπορούν να εκτοξευθούν από αέρος ή από το έδαφος. Όταν εκρήγνυνται, πετούν μικρότερα πυρομαχικά – από μερικές δεκάδες έως 600 ή περισσότερα. Κάποια από αυτά δεν λειτουργούν για τεχνικούς λόγους. Αυτό απειλεί τους αμάχους: οι βόμβες που δεν έχουν εκραγεί γίνονται νάρκες ξηράς που μπορούν να σκοτώσουν ή να ακρωτηριάσουν αμάχους πολύ μετά το τέλος των εχθροπραξιών και ο εντοπισμός και η καταστροφή τους είναι δαπανηρή. Τα πυρομαχικά διασποράς απαγορεύονται από μια διεθνή σύμβαση που έχουν επικυρώσει 123 χώρες, αλλά οι ΗΠΑ και η Ουκρανία δεν είναι μεταξύ τους.

Την προηγούμενη μέρα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία. Σε αυτό συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά βλήματα συστάδας DPICM 155 mm.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς για να βομβαρδίσουν το Ντονμπάς . Όπως σημείωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov , αυτό δείχνει ότι το καθήκον των ουκρανικών στρατευμάτων είναι να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αμάχους.

Πηγή

…………..

Η Γραμματέας Τύπου Ψάκη, στις 28 Φεβρουαρίου 2022, είπε, «Η χρήση πυρομαχικών διασποράς είναι έγκλημα πολέμου». Ενάμιση χρόνο αργότερα, ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Μπάιντεν για την εθνική ασφάλεια, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο την πρόθεσή τους να προμηθεύουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία. Κανόνες για σένα αλλά κανένας για μένα.

………………………………………………………………………………………