Ερντογάν: Η Ουκρανία αξίζει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν - RIA Novosti, 1920, 07/08/2023
ΑΛΦΕΙΟΣ : Ο Τούρκος φίλος δεν πιάνεται. Το μπαξίσι, το παζάρι, το κέρδος, είναι οι μόνες έννοιες που αντιλαμβάνεται και μεταχειρίζεται. Εκ του ασφαλούς ότι τα δεδομένα δεν είναι θετικά για είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν χαϊδεύει τον Ζελένσκι, παίζοντας “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ” !!
…………
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μετά τις συνομιλίες με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Ουκρανία αξίζει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.
.
Ο Ερντογάν είχε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον Ζελένσκι την Παρασκευή στην έπαυλη Vahdettin στην Κωνσταντινούπολη , η συνάντηση διήρκεσε για περισσότερες από 2,5 ώρες.
.
«Χωρίς αμφιβολία, η Ουκρανία αξίζει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα υπάρξουν χαμένοι από την επίτευξη ειρήνης μεταξύ των πλευρών της σύγκρουσης.
«Η ειλικρινής επιθυμία μας είναι και οι δύο πλευρές να επιστρέψουν στην ειρήνη, παρά τις διαφορές τους», είπε.
…………..

ΑΛΦΕΙΟΣ : Η “διπλωματία” είναι μια “επιστήμη” που οι Οθωμανοί, προς όφελος των δικών τους συμφερόντων, έμαθαν να χειρίζονται και να εκμεταλλεύονται στον ανώτερο βαθμό !! Είναι περίεργο πως δεν το έχουν εμπεδώσει τόσους αιώνες οι Ρώσσοι !! Οι Τούρκοι από πάντα εκμεταλλεύονται όλες τις καταστάσεις προς όφελός τους !!

Γιατί ξεχνούν οι Ρώσσοι, ότι η Τουρκία κατά την διάρκεια του Β’ Π.Π. , με τον τίτλο του “επιτήδειου ουδέτερου” , ενώ δεν πολέμησε ποτέ, οι διπλωμάτες της ανέπτυξαν έντονη παρασκηνιακή δραστηριότητα και πέτυχαν στις 18 Ιουνίου 1941 με την Γερμανο–Τουρκική Συνθήκη Φιλίας, να διατηρήσουν τη χώρα τους ανέπαφη, ισορρόπησαν σε δύο βάρκες και τελικά η Τουρκία “κήρυξε” τον πόλεμο στη Γερμανία ουσιαστικά λίγο πριν τη λήξη του στις 23 Φεβρουαρίου του 1945 !!

Παρόλα αυτά, το 1943 η Τουρκία είχε ζητήσει ως αντάλλαγμα τα Δωδεκάνησα για να βγει στον πόλεμο με το μέρος των Συμμάχων !! Η διπλωματία, ( λαϊκή εξήγηση της λέξης >διπλή ματιά …>κοιτάζω κι από δεξιά κι από αριστερά κι ό,τι αρπάξω και κερδίσω !! ) , στο αποκορύφωμά της !! Όμως η Τουρκία, για το θέμα των νησιών, “έπαιζε” διπλωματικά και με την Γερμανία !! Η Γερμανία ή η Αγγλία ήθελε να δώσει τα νησιά στην Τουρκία; Δείτε ντοκουμέντα!

Και στον Α’ Π.Π. η Τουρκία, “έπαιξε” με την ίδια επιτήδεια τέχνη της “διπλής ματιάς” !!

Αλλά, μήπως και τώρα η Τουρκία δεν έστελνε τα “μπαϊρακτάρ” και “άλλη” βοήθεια στην Ουκρανία, παίζοντας “λυκοφιλία” με την Ρωσσία ;

………………………………………………………………………………………………………..