Επίσημα δηλωμένο ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ οι βόμβες διασποράς από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία!! Θα τους δικάσει κανείς ;;

News ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΕΑdaily . Τζο Μπάιντεν. Φωτογραφία: Susan Walsh / AP

ΑΛΦΕΙΟΣ : Πράγματι Απίστευτες και παράνομες αθλιότητες στον πόλεμο από Ουκρανία+ΗΠΑ!

 Επίσημα δηλωμένο έγκλημα πολέμου !! Τελικά θα δικάσει κανείς τις ΗΠΑ για τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπράξει ;; Για παράδειγμα, είναι η μοναδική χώρα που έχει κάνει πολλαπλή χρήση πυρηνικών όπλων και μάλιστα απροειδοποίητα είναι οι ΗΠΑ. Χιροσίμα 6-8-1945 … Θυμήσου … Μόνο οι ΗΠΑ έχουν ρίξει πυρηνική βόμβα … σε άμαχους …

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρουν στο Κίεβο πυρομαχικά διασποράς που απαγορεύονται από τη διεθνή σύμβαση για αυτόν τον τύπο όπλου, προκειμένου να «ενισχύουν την επιτυχία της ουκρανικής επίθεσης». Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, 7 Ιουλίου, ο Αμερικανός ηγέτης Τζο Μπάιντεν.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Μπάιντεν είπε ότι η απόφαση να μεταφερθούν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία ελήφθη επειδή «τόσο το Κίεβο όσο και η Ουάσιγκτον εξάντλησαν τα συμβατικά βλήματα».

«Αυτός ο πόλεμος εξαρτάται από τα πυρομαχικά. Τους τελείωσαν και δεν έχουμε και πολλά από αυτά. Ως εκ τούτου, αποδέχτηκα τη σύσταση του Υπουργείου Άμυνας να μεταφέρω -όχι ως μόνιμο μέτρο, αλλά για μια μεταβατική περίοδο- τέτοιου είδους βλήματα μέχρι να παράγουμε περισσότερα πυρομαχικά διαμετρήματος 155 χλστ.» – είπε χαρακτηρίζοντας «δύσκολη» την απόφαση να δοθούν στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι η χρήση τέτοιων πυρομαχικών εγκυμονεί κινδύνους για τον άμαχο πληθυσμό.

«Η Ουκρανία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα πυρομαχικά διασποράς στο έδαφός της προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους για τον ίδιο της τον πληθυσμό στις πόλεις». – είπε ο Λευκός Οίκος. (σ.σ. : δηλαδή λέει, ότι ο πληθυσμός εκτός πόλεων είναι αναλώσιμος !! ) Ταυτόχρονα ο Γερουσιαστής του Κογκρέσου McCollum ζητάει : Τα αποθέματα βομβών διασποράς πρέπει να καταστραφούν και όχι να μεταφερθούν στο Κίεβο

Όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti , οι βόμβες διασποράς που θα παράσχει η Ουάσιγκτον στο Κίεβο δεν θα βοηθήσουν την Ουκρανία να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων λόγω της έλλειψης εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της έλλειψης κατάλληλης εμπειρίας των αξιωματικών τους, ο αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Ντάνιελ Ντέιβις εξέφρασε αυτή τη γνώμη σε ένα άρθρο για το 19FortyFive 

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι θα μεταφέρουν στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς που απαγορεύονται από μια διεθνή σύμβαση που έχουν επικυρώσει 123 χώρες, μη συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ουκρανίας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον ρωσσικό στρατό, έχουν ήδη χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς για να βομβαρδίσουν το Ντονμπάς . Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγο Igor Konashenkov , αυτό υποδηλώνει ότι το καθήκον των ουκρανικών στρατευμάτων είναι να σκοτώσουν τον μέγιστο αριθμό αμάχων.

[ Οι οβίδες διασποράς, όταν εκραγούν, εκτοξεύουν μικρότερα πυρομαχικά (υποπυρομαχικά), μερικά από τα οποία δεν λειτουργούν για τεχνικούς λόγους. Εξαιτίας αυτού, η χρήση τέτοιων όπλων απειλεί τον άμαχο πληθυσμό ακόμη και μετά την άμεση χρήση τους.

Οι βόμβες που δεν έχουν εκραγεί γίνονται νάρκες που μπορούν να σκοτώσουν ή να ακρωτηριάσουν αμάχους πολύ μετά το τέλος των εχθροπραξιών και είναι δαπανηρός ο εντοπισμός και η αφαίρεσή τους. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, μόνο το 2,5 τοις εκατό των υποπυρομαχικών που προμηθεύονται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρεται ότι δεν εκρήγνυνται. ]

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, η Ουκρανία παρείχε γραπτές εγγυήσεις ότι φέρεται ότι θα χρησιμοποιούσε πυρομαχικά διασποράς «πολύ προσεκτικά», ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για τον άμαχο πληθυσμό. Το Κίεβο υποσχέθηκε επίσης να καταγράψει τα μέρη όπου χρησιμοποιήθηκαν τέτοιες οβίδες και να καθαρίσει αυτές τις περιοχές στο μέλλον.

…………………………………………………………………………………………………..