Το Ιράν έγινε πλήρες μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης ( SCO )

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σημαία του Ιράν στην Τεχεράνη - RIA Novosti, 1920, 07/04/2023
© AP Photo / Vahid Salemi Ιρανική σημαία στην Τεχεράνη. Φωτογραφία αρχείου

Το Ιράν έγινε πλήρες μέλος της SCO

Το Ιράν έγινε πλήρες μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, σύμφωνα με δήλωση που εγκρίθηκε μετά τη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής της SCO στο Νέο Δελχί, αναφέρει το RIA Novosti .
.
«Τα κράτη μέλη τόνισαν την ιστορική σημασία της ένταξης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην SCO ως πλήρες κράτος μέλος», αναφέρει το έγγραφο.
.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος Ebrahim Raisi, μιλώντας στη σύνοδο κορυφής, αυτή η απόφαση θα παράσχει στο Ιράν τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας, της κυριαρχίας και της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.
.
Προέτρεψε επίσης να στραφούν σε διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα.

“Η ηγεμονία του δυτικού κόσμου συμβάλλει στην ηγεμονία του δολαρίου. Για να δημιουργηθεί μια νέα οικονομική τάξη, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί αυτό το όργανο ηγεμονίας στην παγκόσμια πρακτική, να χρησιμοποιηθούν εθνικά νομίσματα σε διακανονισμούς μεταξύ χωρών”, είπε ο Ραΐσι.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης ιδρύθηκε το 2001 και περιλαμβάνει τη Ρωσσία , την Ινδία, την Κίνα, το Καζακστάν, το Ιράν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, το Πακιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Η Λευκορωσσία έχει καθεστώς παρατηρητή, αλλά τον περασμένο Ιούλιο το Μινσκ υπέβαλε αίτηση για πλήρη ένταξη.

………….

https://t.me/rian_ru/207838

………………………………………………………………………………………………