Η Αργεντινή πληρώνει το χρέος του ΔΝΤ σε γιουάν και Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDR) !!

Business ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μπουένος Άιρες - RIA Novosti, 1920, 07/01/2023
© Φωτογραφία: προσωπικό αρχείο του Kirill Makoveev Μπουένος Άιρες. Φωτογραφία αρχείου
ΑΛΦΕΙΟΣ : Τι γνωρίζετε περί SDR ( Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα ) ; Μια ιστορία που ξεκίνησε στο Bretton Woods και από τότε οι επικυρίαρχοι σφετεριστές της εξουσίας των λαών, προσπαθούν με νύχια και με δόντια, να την κρατούν κρυμμένη !!
………………..
Η Αργεντινή, εν μέσω προβλημάτων με τα διεθνή αποθεματικά, εξόφλησε το χρέος της προς το ΔΝΤ σε γιουάν, γράφει η εφημερίδα La Nación .
.
Η κυβέρνηση πραγματοποίησε σήμερα πληρωμή 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας γιουάν και ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα.
.
Μια Αργεντινή αντιπροσωπεία αναμένεται να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.
.
Τον Ιούνιο του 2018, το ΔΝΤ ενέκρινε δάνειο 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αργεντινή. Αυτό υποτίθεται ότι θα συνέβαλλε στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο πλαίσιο της εκτίναξης του πληθωρισμού. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, το ταμείο συμφώνησε να αυξήσει το πρόγραμμα χρηματοδότησης στα 56,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Όμως το 2021, το ποσό μειώθηκε στα 44 δισεκατομμύρια.
.

…………………………………………………………………………………………..