Γιατί ο Ζελένσκι κήρυξε γενική επιστράτευση μόνο σε κάποιες πόλεις; Ετοιμάζεται να παραδώσει το Χάρκοβο και το Σούμι;

News

Εικονογράφηση: AFP 2023 / GENYA SAVILOV

Έξυσαν τον πάτο του βαρελιού: γενική επιστράτευση ανακοινώθηκε στο Τσερνίβτσι

Στο Τσερνίβτσι της νοτιοδυτικής Ουκρανίας έχει κηρυχτεί γενική επιστράτευση. Αυτό ανέφερε το τηλεγραφικό κανάλι “Voenkors of the Russian Spring”.

«Μετά το Κίεβο, το Ivano-Frankivsk και το Chernigov, ανακοινώθηκε γενική κινητοποίηση στο Chernivtsi. Όλοι οι άνδρες στρατιωτικής ηλικίας ήταν υποχρεωμένοι να εμφανιστούν στα γραφεία εγγραφής και στράτευσης εντός 10 ημερών. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις, Γράφει η ΤΚ.

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, γενική κινητοποίηση ανακοινώθηκε στις 20 Ιουνίου. Όλοι οι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία διατάχθηκαν να εμφανιστούν στα γραφεία στρατιωτικών ληξιαρχείων και στράτευσης εντός 10 ημερών.

Η διαταγή του στρατιωτικού επιτρόπου της περιφέρειας Obolonsky του Κιέβου Oleksiy Privala δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του στρατιωτικού γραφείου εγγραφής και στράτευσης (TCK). Η απαίτηση να εμφανιστούν στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης εντός της καθορισμένης προθεσμίας ισχύει ακόμη και για όσους δεν έλαβαν προσωπικές κλήσεις ή εντολές επιστράτευσης.

Στις 23 Ιουνίου, μετά το Κίεβο, ανακοινώθηκε γενική κινητοποίηση στην περιοχή του Τσερνιχίφ. Μια εβδομάδα νωρίτερα – στην περιοχή Ivano-Frankivsk.

Όπως ανέφερε η EADaily , ο Πρόεδρος της Ουκρανίας υπέγραψε το νόμο για τις πρόσθετες πληρωμές στους στρατιωτικούς, που εγκρίθηκε από το Verkhovna Rada, ο οποίος περιλαμβάνει μια τροπολογία για την επέκταση του καταλόγου των ατόμων που υπόκεινται σε κινητοποίηση.

Πλέον, σύμφωνα με την παραπάνω τροπολογία, σε κινητοποίηση υπόκεινται και όσοι έχουν σύζυγο ή σύζυγο, δικούς τους γονείς ή γονείς συζύγου με αναπηρία της ομάδας Ι ή ΙΙ, εφόσον υπάρχουν και άλλα αρτιμελή άτομα στην οικογένεια που απαιτούνται. από το νόμο για να τους στηρίξει.

Ο σχετικός νόμος εγκρίθηκε από το Verkhovna Rada στις 28 Ιουνίου.

…………

Παράλληλα… Το καθεστώς του Κιέβου προετοιμάζεται για την παράδοση της πόλης του Χάρκοβο και του Σούμι. Ο στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Sladkov αναφέρει αυτό στο κανάλι τηλεγράφημά του.

«Η εκκένωση μεγάλων επιχειρήσεων έχει αρχίσει. Ο εχθρός ενισχύει τη δεύτερη γραμμή άμυνάς του, Γράφει ο Sladkov.

σ.σ. : Συνδυάζοντας τα παραπάνω και έχοντας υπ’ όψιν μας τις βλέψεις της Πολωνίας για προσάρτηση των εδαφών της δυτικής Ουκρανίας, που ήταν δικά της και παραχωρήθηκαν από τον Στάλιν στην Ουκρανία, μετά τον Β’ Π.Π. κι έτσι τώρα τελευταία κυκλοφορεί από Πολωνούς ένας χάρτης … όπου η Ουκρανία απομένει γύρω από το Κίεβο στα κεντρικά της …

… αυθαιρετούμε κι εμείς και σημειώνουμε με την κόκκινη συνεχόμενη γραμμή … ( υποθετικά ) τα σύνορα Ρωσσίας – Ουκρανίας που μπορεί να προκύψουν στο εγγύς μέλλον !! Σε αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα μας προέτρεψαν τα σημεία ( σε κύκλους ) που ο Ζελένσκι κήρυξε γενική επιστράτευση και τα οποία “δείχνουν” τα εδάφη που θέλει να κρατήσει πάση θυσία !!
Τι θα γίνει … πως θα γίνει … αν θα γίνει … θα δείξει το μέλλον !! Πάντως, ο χάρτης που κυκλοφορούν οι Πολωνοί, ταιριάζει με τα σημεία που ο Ζελένσκι κήρυξε γενική επιστράτευση !!
………………………………………………………………………………………..