Ο Πούτιν μίλησε (vid) στον λαό της Ρωσσίας και ξεκαθάρισε τα πράγματα σχετικά με την ένοπλη ανταρσία της ομάδας Wagner

News TOP VIDEOS ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26 Ιουνίου 2023 ο Πρόεδρος της Ρωσσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνει λόγο στον ρωσσικό λαό

ΑΛΦΕΙΟΣ : Με αυτή την ομιλία, ο Πρόεδρος της Ρωσσίας ξεκαθάρισε τα πράγματα σχετικά με την ένοπλη ανταρσία της ομάδας Wagner, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε. 

ΠΟΥΤΙΝ ( 26 Ιουνίου 2023, μετάφραση RT):

“Δείξαμε την υπέρτατη εδραίωση της κοινωνίας και των εκτελεστικών αρχών σε όλα τα επίπεδα… σχεδόν όλη η ρωσική κοινωνία – όλοι – ήταν ενωμένη από το αίσθημα ευθύνης για τη μοίρα της χώρας. Από την αρχή Από αυτά τα γεγονότα ελήφθησαν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις για την εξουδετέρωση της απειλής και την προστασία της συνταγματικής τάξης, της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών μας.

Η ένοπλη ανταρσία θα είχε κατασταλεί σε κάθε περίπτωση. Παρά την απώλεια λογικής, οι συμμετέχοντες δεν μπορούσαν να το καταλάβουν, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι συμμετείχαν σε εγκληματικές ενέργειες, διαλύοντας τη χώρα που αντιμετωπίζει τώρα κολοσσιαίες εξωτερικές απειλές και πιέσεις, όταν οι σύντροφοί μας πεθαίνουν στην πρώτη γραμμή. όποιο κι αν είναι το κόστος.

Όμως οι στασιαστές πρόδωσαν τη χώρα τους, τον λαό τους και πρόδωσαν αυτούς που έσυραν σε αυτή την υπόθεση, τους οποίους έσπρωξαν να πυροβολήσουν τους συντρόφους τους. Αυτήν την αδελφοκτονία ήθελαν να δουν οι νέοι Ναζί στο Κίεβο και οι δυτικοί αφέντες τους και οι διάφοροι προδότες επίσης. Ήθελαν να δουν Ρώσσους στρατιώτες να σκοτώνονται μεταξύ τους. Ήθελαν να δουν Ρώσσους στρατιωτικούς και πολίτες να πεθαίνουν και τελικά να δουν τη Ρωσσία ηττημένη και τη ρωσική κοινωνία να χωρίζεται, σε ένα λουτρό αίματος.

Δεν ήθελαν να αναλάβουν την ευθύνη για τις αποτυχίες στον πόλεμο και με τη λεγόμενη αντεπίθεση, αλλά υπολόγισαν λάθος τις αρχές επιβολής του νόμου και τον στρατό, που ήταν πιστοί στον όρκο τους, στο λαό τους και στο καθήκον τους.

Το θάρρος και η θυσία των πιλότων που πέθαναν απέτρεψαν μια τραγωδία σε εθνική κλίμακα. Ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι στρατιώτες και διοικητές της ομάδας Βάγκνερ είναι επίσης πατριώτες της Ρωσσίας πιστοί στο κράτος τους. Το απέδειξαν με το θάρρος τους στη μάχη, απελευθερώνοντας το Donbass και τη Novarosia. Χρησιμοποιήθηκαν τυφλά. Ρίχτηκαν εναντίον των συντρόφων τους με τους οποίους πολέμησαν πλάι με ώμο για το μέλλον μας.

Από την αρχή έδωσα εντολή να αποτραπεί η αιματοχυσία. Και χρειαζόμασταν χρόνο για αυτό, μεταξύ άλλων για να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους συνειδητοποίησαν ότι έκαναν λάθος, να ξανασκεφτούν την απόφασή τους, να συνειδητοποιήσουν ότι θέτουν την κοινωνία σε κίνδυνο και ότι αυτό οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες ως αποτέλεσμα αυτής της απερίσκεπτης υπόθεση.

Ευχαριστώ τους στρατιώτες και τους διοικητές της ομάδας Βάγκνερ, που πήραν τη μόνη σωστή απόφαση και αρνήθηκαν να εμπλακούν σε μια αδελφοκτονία και που σταμάτησαν στην τελευταία γραμμή. Σήμερα έχετε την ευκαιρία να συνεχίσετε την υπηρεσία σας στη Ρωσσία υπογράφοντας σύμβαση με τον Υπουργό Άμυνας ή άλλες αρχές ή να επιστρέψετε στις οικογένειές σας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να πάνε στη Λευκορωσσία. Η υπόσχεση που έδωσα θα εκπληρωθεί. Επαναλαμβάνω, η επιλογή εξαρτάται από εσάς.

Αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτή θα είναι μια επιλογή των πολεμιστών της Ρωσσίας που συνειδητοποιούν τα τραγικά λάθη τους. Είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο της Λευκορωσσίας Alexander Lukashenko για τις προσπάθειές του και τη συμβολή του στην ειρηνική επίλυση της κατάστασης.

Αλλά επαναλαμβάνω, είναι το πατριωτικό πνεύμα των ανθρώπων, η εδραίωση ολόκληρης της ρωσσικής κοινωνίας, που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο στις μέρες μας. Αυτή η υποστήριξη μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη πρόκληση. Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Είμαι ευγνώμων.”

https://twitter.com/upholdreality/status/1673411863780945925

…………………………………………………………………………………………………..