Λαβρόφ : Δεν μπορώ να είμαι υπεύθυνος για το «ταραγμένο ρεύμα συνείδησης» Ζελένσκι και Biden

News Politics

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ Υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών/TASS

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ και του Ουκρανού ομολόγου του για πυρηνική απειλή που προέρχεται από τη Ρωσσία δεν αξίζουν σχολιασμού, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

Ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ουκρανού ομόλογού του Βλαντιμίρ Ζελένσκι σχετικά με την πυρηνική απειλή που φέρεται να προέρχεται από τη Ρωσσία ως «ταραγμένο ρεύμα συνείδησης» που δεν αξίζει να σχολιαστούν.

«Είναι δύσκολο για μένα να σχολιάσω όσα λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό, όπως και για άλλους παρατηρητές γενικά που αναρωτιούνται πώς να τα ερμηνεύσουν όλα. Δεν θα έβαζα πολύ βάρος σε λεκτικές αποδράσεις που δεν έχουν βάση γεγονός αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Moscow.Kremlin.Putin», σύμφωνα με ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο κανάλι Telegram του δημοσιογράφου Πάβελ Ζαρούμπιν.

Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ζελένσκι «ακόμα πιο ταραγμένο ρεύμα συνείδησης». “Δεν έχω ιατρικό υπόβαθρο. [Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής] Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει πτυχίο ιατρικής. Δεν μπορώ να είμαι υπεύθυνος για την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων που επανειλημμένα, καθημερινά αποδεικνύουν την ανεπάρκειά τους”, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Νωρίτερα, ο Μπάιντεν δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Καλιφόρνια ότι πιστεύει ότι η απειλή του Ρώσσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν που χρησιμοποιεί τακτικά πυρηνικά όπλα είναι πραγματική.

TASS

………………………………………………………………………………………………..