Πούτιν: Όπως το 1917… ίντριγκες, τσακωμοί… ξένες δυνάμεις, που χώρισαν τη χώρα, τη διέλυσαν… δεν θα το αφήσουμε να ξανασυμβεί…

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Φωτογραφία: kremlin.ru

Ομιλία Πούτιν: Η εξέγερση της ηγεσίας Βάγκνερ είναι ένα μαχαίρι στην πλάτη

Ο πρόεδρος της Ρωσσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε ομιλία στους Ρώσσους σε σχέση με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη χώρα.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την εξέγερση της ηγεσίας του PMC «Βάγκνερ» πισώπλατο πλήγμα για τη χώρα μας και τον λαό μας.

«Κάνω έκκληση στους πολίτες της Ρωσσίας, στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και στις ειδικές υπηρεσίες, στους μαχητές και τους διοικητές που τώρα πολεμούν στις θέσεις μάχης τους, αποκρούοντας εχθρικές επιθέσεις, το κάνουν ηρωικά – ξέρω, μίλησε ξανά χθες το βράδυ με τους διοικητές όλων των κατευθύνσεων . Απευθύνω επίσης έκκληση σε όσους παρασύρθηκαν σε μια εγκληματική περιπέτεια με δόλο ή απειλές, ωθήθηκαν στο δρόμο ενός σοβαρού εγκλήματος – μιας ένοπλης εξέγερσης. Σήμερα η Ρωσσία διεξάγει έναν σκληρό αγώνα για το μέλλον της, αποκρούοντας την επιθετικότητα των νεοναζί και τους κυρίους.

Ουσιαστικά ολόκληρη η στρατιωτική, οικονομική και πληροφοριακή μηχανή της Δύσης στρέφεται εναντίον μας. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και την ασφάλεια του λαού μας, για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας. Για το δικαίωμα να είναι και να παραμείνει Ρωσσία – ένα κράτος με χιλιόχρονη ιστορία Αυτή η μάχη, όταν κρίνεται η μοίρα του λαού μας, απαιτεί συνένωση όλων των δυνάμεων, ενότητα, ενοποίηση και ευθύνη. Όταν όλα όσα μας αποδυναμώνουν πρέπει να πεταχτούν στην άκρη, κάθε διαμάχη που μπορούν και χρησιμοποιήσουν οι εξωτερικοί εχθροί μας για να μας υπονομεύσουν εκ των έσω.

Και επομένως, οι ενέργειες που διέλυσαν την ενότητά μας είναι στην πραγματικότητα αποστασία από τον λαό μας, από τους συμπολεμιστές μας που τώρα πολεμούν στο μέτωπο. Αυτό είναι ένα πισώπλατο πλήγμα για τη χώρα μας και τον λαό μας, ήταν ένα τέτοιο πλήγμα που δέχτηκε η Ρωσσία το 1917, όταν η χώρα διεξαγόταν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όμως της έκλεψαν τη νίκη. Οι ίντριγκες, οι τσακωμοί, οι πολιτικοποιήσεις πίσω από τις πλάτες του στρατού και του λαού μετατράπηκαν στο μεγαλύτερο σοκ, στην καταστροφή του στρατού και στην κατάρρευση του κράτους, στην απώλεια τεράστιων εδαφών. Ως αποτέλεσμα, η τραγωδία του εμφυλίου.

Ρώσσοι σκότωσαν Ρώσσους, αδέρφια – αδέρφια, και κάθε λογής πολιτικούς τυχοδιώκτες και ξένες δυνάμεις, που χώρισαν τη χώρα, τη διέλυσαν, πήραν εγωιστικό κέρδος, δεν θα το αφήσουμε να ξανασυμβεί. Θα προστατεύσουμε τόσο τον λαό μας όσο και το κράτος μας από κάθε απειλή. Συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής προδοσίας. Και αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι ακριβώς μια προδοσία.

Οι υπέρογκες φιλοδοξίες και τα προσωπικά συμφέροντα οδήγησαν στην προδοσία. Να προδώσουμε τη χώρα μας, τον λαό μας και την υπόθεση για την οποία, πλάι-πλάι με τις άλλες μονάδες και υπομονάδες μας, πολέμησαν και πέθαναν οι μαχητές και οι διοικητές της ομάδας Βάγκνερ. Οι ήρωες που απελευθέρωσαν το Soledar και το Artemovsk, τις πόλεις και τις κωμοπόλεις του Donbass, πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη Novorossia, για την ενότητα του ρωσικού κόσμου. Το όνομα και τη δόξα τους πρόδωσαν και αυτοί που προσπαθούν να οργανώσουν μια εξέγερση, ωθώντας τη χώρα στην αναρχία και την αδελφοκτονία. Να νικήσουμε, στο τέλος, και να παραδοθούμε.

Επαναλαμβάνω, κάθε εσωτερική αναταραχή είναι θανάσιμη απειλή για την κρατική μας ιδιότητα, για εμάς ως έθνος. Αυτό είναι ένα πλήγμα για τη Ρωσσία, για τον λαό μας. Και οι ενέργειές μας για την προστασία της Πατρίδας από μια τέτοια απειλή θα είναι σκληρές. Όλοι όσοι εσκεμμένα μπήκαν στον δρόμο της προδοσίας, που προετοίμασαν ένοπλη εξέγερση, μπήκαν στον δρόμο του εκβιασμού και των τρομοκρατικών μεθόδων, θα υποστούν αναπόφευκτη τιμωρία, θα απαντήσουν τόσο ενώπιον του νόμου όσο και ενώπιον του λαού μας.Οι ένοπλες δυνάμεις και άλλοι κρατικοί φορείς έλαβε τις απαραίτητες εντολές, επιπρόσθετα μέτρα αντιτρομοκρατικής φύσης εισάγονται τώρα στη Μόσχα, στην περιοχή της Μόσχας και σε ορισμένες άλλες περιοχές. Θα ληφθούν επίσης αποφασιστικές ενέργειες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ροστόφ-ον-Ντον. Παραμένει δύσκολο· στην πραγματικότητα, το έργο της πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης είναι μπλοκαρισμένο.

Ως Πρόεδρος της Ρωσσίας και Ανώτατος Ανώτατος Διοικητής, ως πολίτης της Ρωσσίας, θα κάνω τα πάντα για να υπερασπιστώ τη χώρα, να προστατεύσω τη συνταγματική τάξη, τη ζωή, την ασφάλεια και την ελευθερία των πολιτών. Αυτός που οργάνωσε και προετοίμασε τον στρατό η εξέγερση, που σήκωσε τα όπλα εναντίον των συμπολεμιστών του, πρόδωσε τη Ρωσσία. Και θα απαντήσουν γι’ αυτό. Και προτρέπω όσους παρασύρονται σε αυτό το έγκλημα να μην κάνουν ένα μοιραίο και τραγικό, μοναδικό λάθος, να κάνουν τη μόνη σωστή επιλογή – να σταματήσουν να συμμετέχουν σε εγκληματικές ενέργειες. Πιστεύω ότι θα διαφυλάξουμε και θα υπερασπιστούμε ό,τι είναι αγαπητό και ιερό σε εμείς, και μαζί με την Πατρίδα μας, θα ξεπεράσουμε τις όποιες δοκιμασίες, θα γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί».

Πηγή

……………..

Ο Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του Λουκασένκο.

Το διάγγελμα-απάντηση του Πούτιν για τον (εσφαλμένα λεγόμενο) εμφύλιο της ομάδας Wagner BINTEO

…………….

Βάγκνερ στο Ροστόφ: “Παιδιά, ας φορτώσουμε, πάμε σπίτι!”

……….

……………………………………………………………………………………..