Ο Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του Λουκασένκο.

News

Αλεξάντερ Λουκασένκο και Βλαντιμίρ Πούτιν. Φωτογραφία: Mikhail Metzel / TASS

Ο Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του Λουκασένκο να σταματήσει τον Βάγκνερ

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει η κίνηση του «Βάγκνερ» στο έδαφος της Ρωσσίας και περαιτέρω βήματα για αποκλιμάκωση της έντασης, με την ένδειξη «Επείγουσα», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Λευκορώσσου Προέδρου.

Το μήνυμα λέει:

«Σήμερα το πρωί, ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν σε κοινές δράσεις. Κατά την περαιτέρω ανάπτυξη των συμφωνιών, ο Πρόεδρος της Λευκορωσσίας, αφού διευκρίνισε επιπλέον την κατάσταση μέσω των δικών του καναλιών, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσσίας, είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ως αποτέλεσμα, ήρθαν σε συμφωνίες για το απαράδεκτο να εξαπολύσουν μια αιματηρή σφαγή στο έδαφος της Ρωσίας. Ο Yevgeny Prigozhin αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Λευκορωσσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει η μετακίνηση ενόπλων της εταιρείας Wagner στο έδαφος της Ρωσσίας και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης».

Η έκθεση σημειώνει ότι «αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι μια απολύτως κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τα μαχητικά Wagner PMC».

Πηγή

………………

Το πρωί ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν στο Ροστόφ ! Συνομιλεί με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, συνταγματάρχη στρατηγό Yunus-Bek Yevkurov στο αρχηγείο της Ρωσικής Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

………..

……………………………………………………………………………………………………