Οι αντιδραστήρες της τορπίλης «Ποσειδών» δοκιμάστηκαν …

News Technology
Ocean multi-purpose system Poseidon - RIA Novosti, 1920, 23/06/2023
© RIA Novosti / Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ωκεάνιο σύστημα πολλαπλών χρήσεων «Ποσειδών». Φωτογραφία αρχείου
Οι εγκαταστάσεις αντιδραστήρων «Ποσειδών» δοκιμάστηκαν, είπε η πηγή

Οι αντιδραστήρες “Poseidons” έχουν δοκιμαστεί, επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους για εργασία

Τα εργοστάσια αντιδραστήρων “Poseidons” πέρασαν δοκιμές σε πάγκο, επιβεβαιώνοντας την ασφάλεια και την ετοιμότητά τους για εργασία, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα στο περιθώριο του Διεθνούς Ναυτικού Σαλονιού στην Κρονστάνδη.
.
Η ανάπτυξη του Ποσειδώνα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μήνυμα προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση το 2018. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοια drones μπορούν να εξοπλιστούν τόσο με συμβατικά όσο και με πυρηνικά όπλα για να χτυπήσουν ένα ευρύ φάσμα στόχων, συμπεριλαμβανομένων ομάδων αεροπλανοφόρων, παράκτιων οχυρώσεων και υποδομών.
.
“Τα ίδια τα εργοστάσια του αντιδραστήρα Poseidons είναι έτοιμα: έχουν δοκιμαστεί σε περίπτερα, έχουν επεξεργαστεί, επιβεβαιώθηκαν οι επιδόσεις και η ασφάλειά τους. Είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν όπως προβλέπεται”, είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.
.
Παράλληλα, οι πρώτες θαλάσσιες δοκιμές των ίδιων των drones έχουν προγραμματιστεί για αυτό το καλοκαίρι, διευκρίνισε.
.
Πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod κατά την εκτόξευση - RIA Novosti, 1920, 03.10.2022
Οι μεταφορείς των Poseidons ήταν το πειραματικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod (project 09852), το οποίο θα πρέπει να τεθεί σε υπηρεσία με το Πολεμικό Ναυτικό το 2023, καθώς και το τυπικό πυρηνικό υποβρύχιο Khabarovsk, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Sevmash στο Severodvinsk .
Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, το Poseidon (παλαιότερα γνωστό ως Status-6, κωδικός του NATO ονομασία Kanyon) είναι ένα ρωσικό έργο ενός μη επανδρωμένου υποβρύχιου οχήματος με πυρηνικό σταθμό. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια πυρηνική τορπίλη, η οποία είναι επίσης ικανή να προκαλέσει τσουνάμι όταν χρησιμοποιείται στα ανοικτά των ακτών του εχθρού.
Το Poseidon έχει μήκος 20 μέτρα, διάμετρο 1,8 μέτρα και βάρος 100 τόνους.

…………………….

Σχετικά …

Στόλτενμπεργκ: το ζητούμενο δεν είναι μια “βιαστική ειρήνη” !! Λαβρόφ: (vid) θέλουν να πολεμήσουν; Είμαστε έτοιμοι !!

Πούτιν : Η δημιουργία των τελευταίων μοντέλων τεθωρακισμένων οχημάτων, συστημάτων μάχης και αεράμυνας θα συνεχιστεί.

………………………………………………………………………………….