Βρέθηκαν συντρίμια του υποβρυχίου «Titan» της OceanGate Expeditions που διαλύθηκε

News Technology ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην περιοχή αναζήτησης για το εξαφανισμένο υποβρύχιο «Titan» βρέθηκε ένα μέρος με συντρίμμια, ανέφερε η Αμερικανική Ακτοφυλακή στο Twitter.

«Η τοποθεσία των συντριμμιών ανακαλύφθηκε από ένα τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα σε περιοχή έρευνας κοντά στον Τιτανικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
.
Αργότερα, ένας εμπειρογνώμονας και ένας φίλος των δύο μελών του πληρώματος δήλωσαν στο Sky News, ότι δύο μέρη του υποβρυχίου στο σημείο των συντριμμιών. Προφανώς, μιλάμε για το πλαίσιο προσγείωσης και το πίσω πλαίσιο του υποβρύχιου οχήματος.

Όλα τα μέλη του πληρώματος του εξαφανισμένου υποβρυχίου Titan στον Ατλαντικό είναι νεκρά. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, 22 Ιουνίου, από τον χειριστή μπαθισκαφικών Oceangate Expeditions, αναφέρει το CNN.

«Πιστεύουμε επί του παρόντος ότι ο διευθύνων σύμβουλός μας , Stockton Rush , Paul-Henri Narjolet , Hamish Hardin , Shahzada Dawood και ο γιος του , Suleiman , έχουν δυστυχώς πεθάνει. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν αληθινοί εξερευνητές που μοιράζονταν ένα ιδιαίτερο πνεύμα περιπέτειας και ένα βαθύ πάθος για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών. Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους αυτή την τραγική στιγμή». ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ο συνομιλητής του τηλεοπτικού καναλιού διευκρίνισε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του υποβρυχίου συνεχίζονται, αφού έχει χωριστεί σε μέρη.
……
Μόλις χθες, γράφαμε εδώ , ότι αυτό το πειραματικό πλοίο δεν έχει εγκριθεί ή πιστοποιηθεί !!
Το ταξίδι σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό, συναισθηματική αναταραχή ή ακόμα και θάνατο” – ένα έγγραφο – (σ.σ. συμβόλαιο θανάτου στην ουσία) – με μια τέτοια προειδοποίηση πρέπει να υπογράφεται από κάθε τουρίστα που αποφασίζει να πάει στον Τιτανικό.
Οι ακραίες καταδύσεις διοργανώνονται από την OceanGate Expeditions. 
.
Η NASA και η OceanGate έκαναν συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη, κατασκευή και δοκιμή  δοχείων πίεσης από ανθρακονήματα, – (σ.σ. για τα υποβρύχια όπως για το ΤΙΤΑΝ- τα οποία αντέχουν μέχρι περίπου 1.500 μέτρα πίεσης βυθού… άλλο όμως η Formula 1, άλλο το διάστημα και άλλο οι καταδύσεις…)
.
Απλό συμπέρασμα μας : Το κατασκεύασμα έσπασε διότι ήταν αδύνατον να αντέξει την τεράστια πίεση, σε βάθη μεγαλύτερα από τα 1.500 μέτρα …
………………………………………………………………………………………