Το βαθυσκάφος που εξαφανίστηκε στον Τιτανικό ήρθε σε επαφή και περιμένει τους διασώστες

News TOP STORIES

Ο Ρόρι Γκόλντεν μπροστά στον Τιτανικό. Εικονογράφηση: thesun.δηλ

Το βαθυσκάφος που εξαφανίστηκε στον Τιτανικό ήρθε σε επαφή – η συσκευή περιμένει τους διασώστες

Ένα από τα μέλη της ομάδας bathyscaphe, που εξαφανίστηκε την προηγούμενη μέρα κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στα συντρίμμια του Τιτανικού, ο Ιρλανδός εξερευνητής Rory Golden ήρθε σε επαφή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα είναι σε τάξη, αλλά η συσκευή περιμένει διασώστες, ανέφερε η ιρλανδική εφημερίδα Irish Sun.

Ο Γκόλντεν ζήτησε να πάψουν οι εικασίες ποιος άλλος βρίσκεται στο υποβρύχιο που χάθηκε καθώς είναι “πολύ αδιάφορο”, αλλά ευχαρίστησε όλους όσους προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του και σημείωσε ότι ολόκληρη η ομάδα είναι πλέον επικεντρωμένη στην αναμονή των διασωστών.

“Η σύνδεσή μας στο Διαδίκτυο περιορίζεται στη διατήρηση του εύρους ζώνης για τις συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται, γι’ αυτό σας παρακαλούμε να το έχετε υπόψη σας.” σημείωσε ο ερευνητής.

Ο Γκόλντεν ζήτησε επίσης «θετικές σκέψεις», σημειώνοντας ότι και το πλήρωμα του βαθυσκάφους είναι στην ίδια διάθεση.

Σύμφωνα με το CNN, η αναζήτηση με ένα βαθυσκάφος είναι περίπου 900 μίλια από το Cape Cod στις ακτές του Ατλαντικού των ΗΠΑ. Υπάρχουν πέντε άτομα στη συσκευή της αμερικανικής εταιρείας OceanGate Expedition, έχει αποθέματα οξυγόνου για 72 ώρες. Σύμφωνα με το Sky News, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Hamish Harding , ο Γάλλος βετεράνος των βαθέων υδάτων Paul-Henri Nargolet και ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας περιοδειών του Τιτανικού, Stockton Rush , ενδέχεται να βρίσκονται στο πλοίο .

Ένα 10ήμερο ταξίδι στα συντρίμμια του Τιτανικού, που βρίσκεται σε βάθος 3,8 χιλιομέτρων, 600 χλμ. από τις ακτές της καναδικής Newfoundland, κοστίζει περίπου 250 χιλιάδες δολάρια. Από το 2021, η OceanGate Expeditions, καταχωρισμένη στις Μπαχάμες , έχει φέρει περίπου 60 τουρίστες και 15-20 ερευνητές.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………………