Ο Πούτιν έδειξε στην αφρικανική αντιπροσωπεία το σχέδιο Συνθήκης της Κων/πολης για την Ουκρανία (vid)

Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Στιγμιότυπο βίντεο

Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία αφρικανικών χωρών, έδειξε ένα σχέδιο συνθήκης ειρήνης με την Ουκρανία, το οποίο εγκρίθηκε, το 2022, από τους εκπροσώπους του Ζελένσκι.

Ο Πρόεδρος της Ρωσσίας στο παλάτι Konstantinovsky στην Αγία Πετρούπολη δέχθηκε την ειρηνευτική αφρικανική αντιπροσωπεία.

Στιγμιότυπο βίντεο

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa , ο Πρόεδρος της ΣενεγάληςMaki Sall , ο Πρόεδρος των ΚομορώνOthman Ghazali , ο Πρόεδρος της Ζάμπια Hakainde Hichilema , καθώς και ο Αιγύπτιος πρωθυπουργόςMustafa Madbouli και εκπρόσωποι της Ουγκάντα ​​και του Κονγκό συμμετέχουν στη συζήτηση της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας για Ουκρανία .

«Η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ τις διαπραγματεύσεις. Μια ολόκληρη σειρά συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έλαβε χώρα στην Τουρκία για την ανάπτυξη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την προετοιμασία του ίδιου του κειμένου της συνθήκης. Αυτό το σχέδιο συνθήκης μονογραφήθηκε από τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας από το Κίεβο. Να τος. Ονομάζεται «Συνθήκη για τη Μόνιμη Ουδετερότητα και τις Εγγυήσεις Ασφαλείας της Ουκρανίας». 18 άρθρα. Επιπλέον, υπάρχει και μια εφαρμογή για αυτό. Αφορά τις ένοπλες δυνάμεις και άλλα. Τα πάντα αναφέρονται σε μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού και μέχρι το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Εδώ είναι το έγγραφο. Και μονογραφήθηκε από την αντιπροσωπεία του Κιέβου. Αλλά, αφού, όπως υποσχεθήκαμε, αποσύραμε τα στρατεύματα από το Κίεβο, οι αρχές του Κιέβου, όπως κάνουν συνήθως οι ιδιοκτήτες τους, τα πέταξαν όλα στον κάδο των σκουπιδιών της ιστορίας. Ας το θέσω έτσι προσεκτικά. Θα προσπαθήσω να εκφραστώ έξυπνα. Το αρνήθηκαν», είπε ο Πούτιν.

( σχόλιο ΑΛΦΕΙΟΥ : Στις πρώτες ημέρες της ρωσσικής “ειδικής επιχείρησης” στην Ουκρανία, τα ρωσσικά στρατεύματα βρέθηκαν έξω από το Κίεβο. Αργότερα, όταν αποσύρθηκαν, οι αντιδράσεις ένθεν κακείθεν ήταν ποικίλες, ενώ πολλά ΜΜΕ μετέδιδαν χαρμόσυνα την είδηση !! Ορίστε λοιπόν, ο λόγος της απόσυρσης ήταν η συμφωνία ειρήνης, που μονογραφήθηκε από τους Ουκρανούς !! Αλλά κι αυτή η συμφωνία αθετήθηκε από τους νεοναζί του Κιέβου, όπως η συμφωνία σιτηρών και οι συμφωνίες του Μινσκ… )

Την προηγούμενη ημέρα η αφρικανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Κίεβο.

Μέλη της αφρικανικής ειρηνευτικής αποστολής καθ’ οδόν προς το Κίεβο. Εικονογράφηση: bbc.com

Όπως ανέφερε η EADaily , ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Νότιας Αφρικής, Βίνσεντ Μαγβένια, επιβεβαίωσε ότι δεν είχε δει ούτε ακούσει τις εκρήξεις στο Κίεβο, τις οποίες σάλπισαν οι τοπικές αρχές την προηγούμενη μέρα.

Από τη στιγμή που η αντιπροσωπεία έφτασε στην Ουκρανία, επισκέφτηκε την Μπούχα και επέστρεψε, αλλά δεν άκουσε και δεν είδε εκρήξεις. Και, όπως είπε η Magvenya, δεν άκουσε ούτε τα σήματα αεροπορικής επιδρομής.

Σημείωσε ότι ο ίδιος δεν κατέβηκε στο καταφύγιο βομβών, αν και ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα ήταν εκεί.

«Δεν υπήρξαν αναφορές για αφίξεις ρωσσικών πυραύλων. Όλα δείχνουν ότι ήταν μια ακόμη φθηνή παράσταση για ξένους καλεσμένους.» έγραψε η ΤΚ

…………………………………………………………………………………………………….