Ζαχάροβα : Η Δύση πίεσε πολλές χώρες να μην συμμετάσχουν στο 2023-SPIEF

Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Έχουμε λεπτομερείς πληροφορίες για το πώς συνεργάστηκε με κάθε χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα

Η Μόσχα έχει πληροφορίες για το πώς η Δύση άσκησε πραγματικά πίεση σε κάθε χώρα, αναγκάζοντάς την να μην λάβει μέρος στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) το 2023, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξή της στο TASS.

“Υπήρξε εκτεταμένη πίεση. Έχουμε λεπτομερείς πληροφορίες για το πώς συνεργάστηκε με κάθε χώρα. Υπήρχαν επιστολές. Υπήρχαν εκφρασμένες απειλές κατά τη διάρκεια των συναντήσεων”, είπε η Ζαχάροβα μιλώντας στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης 2023 ( SPIEF).

“Σίγουρα έγινε από τους πρωτοπόρους – τις Ηνωμένες Πολιτείες”, συνέχισε. «Γενικά, η ατμόσφαιρα διαμορφώθηκε από κορυφαία κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Διεξήχθησαν κατάλληλες συνομιλίες κυριολεκτικά με κάθε χώρα με στόχο να εμφυσηθεί η ιδέα ότι απαγορεύτηκε η συμμετοχή στο φόρουμ, ότι οι χώρες τους αργότερα θα αντιμετωπίσουν συνέπειες και ένα άλλο πακέτο. Οι κυρώσεις εναντίον τους μπορεί να είναι προ των πυλών. Τους προειδοποίησαν να το σκεφτούν δύο φορές πριν λάβουν μέρος στα γεγονότα στο έδαφος της Ρωσίας», είπε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με τη Ρωσσίδα διπλωμάτη, όλα αυτά τα βήματα έγιναν όχι μόνο σε σχέση με το SPIEF.

“Γίνεται ουσιαστικά σε σχέση με κάθε συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί στο κράτος ή περιλαμβάνει μεγάλες επιχειρήσεις που απολαμβάνουν κρατική υποστήριξη – το είδος της υποστήριξης που είναι ο κανόνας για τέτοιες συμφωνίες”, είπε.

«Όπως πάει, οι συντονιστές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της ΕΕ είναι πάντα γρήγοροι με τα ταξίδια τους σε ορισμένες χώρες τις οποίες, για παράδειγμα, ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών επρόκειτο να επισκεφθεί στην Αφρική», δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Αναχωρούν για ορισμένους προορισμούς, στη συνέχεια κάνουν πλύση εγκεφάλου σε τοπικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους επιχειρήσεων, τους εκφοβίζουν και τους σχεδιάζουν τρομακτικά σενάρια», συνέχισε. “Μπορούν επίσης να φτάσουν αργότερα για να κλείσουν σοβαρές συμφωνίες από κάθε άποψη. Περιλαμβάνει τον πολιτισμό, την οικονομία, τις επιχειρήσεις, την πολιτική και, παρεμπιπτόντως, τη συνεργασία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.”

Το 26ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) — η ετήσια έκθεση οικονομικής και επιχειρηματικής εκδήλωσης της Ρωσσίας — πραγματοποιείται στις 14-17 Ιουνίου. Το θέμα του φετινού φόρουμ είναι: «Η Κυρίαρχη Ανάπτυξη ως Βάση ενός Δίκαιου Κόσμου: Ενώνοντας Δυνάμεις για τις Μελλοντικές Γενιές». Το TASS είναι ο επίσημος συνεργάτης ενημέρωσης της εκδήλωσης.

Το διευρυμένο επιχειρηματικό πρόγραμμα του SPIEF προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε περισσότερες από 140 συνεδρίες με περισσότερους από 1.000 συντονιστές και ομιλητές, σύμφωνα με τον διοργανωτή της εκδήλωσης Roscongress Foundation.

Το επιχειρηματικό πρόγραμμα χωρίζεται σε πέντε θεματικά τμήματα: «Η παγκόσμια οικονομία σε παγκόσμιο σημείο καμπής», «Η ρωσσική οικονομία: από την προσαρμογή στην ανάπτυξη», «οικοδόμηση τεχνολογικής κυριαρχίας», «Η αγορά εργασίας: απάντηση στις νέες προκλήσεις, ” καθώς και “Η προστασία του πληθυσμού και της ποιότητας ζωής ως κύρια προτεραιότητα.”.

…………………………..

……………………………………………………………………