Το Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε το ΝΑΤΟ να προετοιμάσει την είσοδο της Ουκρανίας στη συμμαχία

News Politics ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Φωτογραφία: depozitphotos / Alexandra_Strekoza.

Οι Ευρωπαίοι βουλευτές υιοθέτησαν ψήφισμα την Πέμπτη καλώντας τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να «ανοίξουν τον δρόμο» για την πρόσκληση της Ουκρανίας να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Οι ευρωβουλευτές καλούν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς την Ουκρανία και να επιτρέψουν στο Κίεβο να προσκληθεί στην αμυντική συμμαχία». λέει το έγγραφο.

Στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε με 425 ψήφους υπέρ, 38 κατά και 42 αποχές, οι βουλευτές τόνισαν ότι αναμένουν η ενταξιακή διαδικασία να ξεκινήσει μετά το τέλος των εχθροπραξιών.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους βουλευτές, μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία, «η ΕΕ και τα κράτη μέλη της, μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τους ομοϊδεάτες εταίρους» θα πρέπει να συνεργαστούν στενά με το Κίεβο «για να αναπτύξουν ένα ενδιάμεσο πλαίσιο για εγγυήσεις ασφαλείας».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιστεύει ότι «η ένταξη της Ουκρανίας τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ θα ενισχύσει την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια και θα ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ αυτής της χώρας και της ευρωατλαντικής κοινότητας».

Πηγή

……………………………………………………………………………………………………..