Τα αεροσκάφη F-16 θα καούν στην Ουκρανία με τον ίδιο τρόπο όπως το Leopard, είπε ο Πούτιν

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνεδρίαση της ολομέλειας του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης - RIA Novosti, 1920, 16/06/2023
© RIA Novosti / Host Photo Agency Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην ολομέλεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Ο Πούτιν είπε ότι τα τανκς Leopard καίγονται στην Ουκρανία, το ίδιο θα γίνει και με τα αεροσκάφη F-16

Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν από το ΝΑΤΟ στο Κίεβο, θα καούν με τον ίδιο τρόπο που καίγονται τα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Τάνκς καίγονται. Αρκετά τανκς έχουν καταστραφεί. Και αυτό περιλαμβάνει τα Leopards. Και χθες ήταν το ίδιο. Και χθες υπήρχαν Leopards. Φλέγονται. F-16”, Πούτιν είπε στην ολομέλεια του SPIEF.

Στην Ουκρανία, όπως ανέφερε η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη τον Yuriy Sak, σύμβουλο του ουκρανού υπουργού Άμυνας, ελπίζουν να λάβουν έως και 50 μαχητικά F-16 από τη Δύση. Την ίδια στιγμή, η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η άντληση όπλων στο Κίεβο θα οδηγήσει μόνο σε παράταση της ένοπλης σύγκρουσης και αύξηση του αριθμού των θυμάτων.
.
Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) πραγματοποιείται στις 14-17 Ιουνίου. Το RIA Novosti είναι ο συνεργάτης των μέσων ενημέρωσης και το φωτογραφικό πρακτορείο φιλοξενίας του φόρουμ.
.

………………………………………………………………………………………………………