Πούτιν: « “Χρέναμ” – γάμησέ τους ». Η Ρωσσία δεν θα μειώσει τα αποθέματα πυρηνικών όπλων

TOP VIDEOS ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσσία δεν θα μειώσει τα αποθέματά της σε πυρηνικά όπλα, παρά την επιθυμία του ΝΑΤΟ

Αγία Πετρούπολη, 16 Ιουνίου – RIA Novosti. Η Ρωσσία έχει μεγάλο αριθμό πυρηνικών όπλων και δεν θα μειώσει τα αποθέματά της, παρά την επιθυμία του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνεδρίαση της ολομέλειας του SPIEF.
.
“Έχουμε περισσότερα τέτοια όπλα από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Το ξέρουν και όλη την ώρα μας πείθουν να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για τη μείωση – “χρέναμ” ( 😀 ) γαμήστε τα, ξέρετε, όπως λέει ο λαός μας”, είπε ο αρχηγός του κράτους.
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυτικές χώρες προκαλούν συνεχώς τη Μόσχα να προβεί σε σκληρές ενέργειες και να περιμένει ότι θα αρχίσει να «πατάει κουμπιά».
.

«Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, γιατί ο εχθρός στην πρώτη γραμμή δεν είναι επιτυχής. Και, συνειδητοποιώντας ότι η επιτυχία είναι απίθανη, μας προκαλούν κάποιες σκληρές ενέργειες με την ελπίδα αργότερα να δείξουμε το δάχτυλο και να πούμε: Λοιπόν, δείτε πόσο φαύλοι είναι είναι, πόσο σκληρά, και δεν μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε, και επισημάνετε αυτό σε όλους τους εταίρους μας», εξήγησε ο Πούτιν.

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής εάν δημιουργηθεί απειλή για «την εδαφική ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της ύπαρξης του κράτους».

Ο Ρώσσος ηγέτης αναφέρθηκε επίσης στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία . Αυτό, σημείωσε, είναι στοιχείο αποτροπής.

«Ώστε όλοι όσοι σκέφτονται να μας επιφέρουν μια στρατηγική ήττα δεν πρέπει να ξεχάσουν αυτή την περίσταση», συνόψισε ο αρχηγός του κράτους.

………………………………………………………………………………………………………