Οι πρώτες επισκέψεις του Ερντογάν δηλώνουν τις κατευθύνσεις της Τουρκίας για τα επόμενα χρόνια

Politics ΑΡΘΡΑ

( σ.σ. : Το παρακάτω άρθρο, προτείνεται να διαβαστεί από τους πολιτικούς της Ελλάδας… , για να μη λένε πως δεν ήξεραν… και πουν πως πέφτουν από τα σύννεφα… Λίγη αντιπαλογνωσία δεν βλάπτει… )

Οι πρώτες ξένες επισκέψεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές, αποτελούν ξεκάθαρα παραδείγματα των κατευθύνσεων προς τις οποίες θα κινηθεί η Τουρκία τα επόμενα χρόνια.

Η πρώτη χώρα που επισκέφθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 12 Ιουνίου ήταν η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), της οποίας η ανεξαρτησία αναγνωρίζεται επίσημα μόνο από την Τουρκία. Ο Τούρκος ηγέτης ξεκαθάρισε αμέσως ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα μείνουν μόνοι με τον έξω κόσμο:

«Η ασφάλεια και η σταθερότητα των αδελφών μας στην Κύπρο είναι εξίσου σημαντική με την ασφάλεια της Τουρκίας. Η Άγκυρα θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ΤΔΒΚ».

Σημείωσε επίσης ότι οι Τουρκοκύπριοι ποτέ δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ μειονότητα στην Κύπρο, μετά την οποία πρόσθεσε:

«Όσοι αγνοούν αυτές τις πραγματικότητες ονειρεύονται μια ενιαία νησιωτική κυριαρχία. Τους προτρέπω να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα της Κύπρου». 

Στη συνέχεια ο Ερντογάν τόνισε ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της Κυπριακής σύγκρουσης είναι δυνατή μόνο εάν αναγνωριστεί η ανεξαρτησία της ΤΔΒΚ, μετά την οποία επιτέθηκε:

«Περισσότερο από μισός αιώνας στην Κύπρο έχει χαθεί λόγω του μαξιμαλισμού και της αδιάλλακτης θέσης της ελληνικής κοινότητας της Κύπρου. Κανείς δεν θα επιτρέψει να χαθούν άλλα 50 χρόνια».

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα» την τοποθέτηση υποθαλάσσιου καλωδίου για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην ΤΔΒΚ.

Ο Ερσίν Τατάρ, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι οι Τουρκοκύπριοι χαίρουν της υποστήριξης της επίσημης Άγκυρας:

«Πίσω από την πλάτη μας είναι η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας… Τα θαλάσσια σύνορα της Τουρκικής Κύπρου προστατεύονται αξιόπιστα. Ο λαός της Τουρκικής Κύπρου είναι ανά πάσα στιγμή αλληλέγγυος με την Τουρκική Δημοκρατία».

Γενικότερα, η επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας στην ΤΔΒΚ αμέσως μετά τις εκλογές λέει πολλά… ( συνεχίστε την ανάγνωση εδώ )

………………………………………………………………………………………………………