Μη επανδρωμένα φορτηγά KamAZ μπήκαν σε κυκλοφορία στη Ρωσσία

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκτόξευση μη επανδρωμένων φορτηγών από την Αγία Πετρούπολη στη Μόσχα - RIA Novosti, 1920, 14/06/2023
© RIA Novosti / Host Photo Agency Κυκλοφορία μη επανδρωμένων φορτηγών από την Αγία Πετρούπολη στη Μόσχα

Τα μη επανδρωμένα οχήματα θα παραδίδουν αγαθά 2,5 φορές γρηγορότερα από τα συμβατικά οχήματα λόγω της ικανότητας να οδηγούν συνεχώς για έως και 22 ώρες, δήλωσε στο RIA Novosti ο Sergey Nazarenko, επικεφαλής σχεδιαστής καινοτόμων οχημάτων KamAZ.

Την Τετάρτη, την ημέρα έναρξης του SPIEF-2023, για πρώτη φορά σε δημόσιους δρόμους στη Ρωσσία, ξεκίνησε η μεταφορά εμπορευμάτων με μη επανδρωμένα οχήματα: η έναρξη της κίνησης τέτοιων φορτηγών KamAZ κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου M-11 Neva από την Αγία Πετρούπολη στη Μόσχα.

Η έναρξη της κίνησης τέτοιων φορτηγών KAMAZ κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου M-11 Neva από την Αγία Πετρούπολη στη Μόσχα δόθηκε από τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ο Αντρέι Μπελούσοφ.

“Τα ρομπότ αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, μπορούν να οδηγούν 21-22 ώρες την ημέρα, σταματώντας μόνο για ανεφοδιασμό και απαραίτητη συντήρηση. Το αποτέλεσμα είναι μια αύξηση 2,5 φορές στην ταχύτητα παράδοσης φορτίου”, είπε ο Ναζαρένκο.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε την ημέρα έναρξης του SPIEF 2023, παρευρέθηκαν επίσης ο υπουργός Μεταφορών Vitaly Savelyev και ο αναπληρωτής υπουργός Dmitry Bakanov, ο γενικός διευθυντής της KamAZ PJSC Sergey Kogogin και ο επικεφαλής του ομίλου εταιρειών Avtodor Vyacheslav Petushenko. Η ανάπτυξη της μη επανδρωμένης παράδοσης φορτίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος πειραματικού νομικού καθεστώτος (EPR). Μέχρι στιγμής, μόνο τα οχήματα KamAZ έχουν περάσει όλες τις καθιερωμένες διαδικασίες συμμετοχής σε αυτό.

«Δημιουργείται το πρώτο ψηφιακό δίδυμο του δρόμου στη Ρωσσία, το οποίο θα παρέχει την απαραίτητη αλληλεπίδραση του αυτοκινήτου με την έξυπνη οδική υποδομή – τον έξυπνο δρόμο», είπε ο Μπακάνοφ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη σειρά μη επανδρωμένων οχημάτων φορτίου για διάφορες εφαρμογές. Παράλληλα, το Υπουργείο Μεταφορών διευκρίνισε ότι μια άλλη εγχώρια επιχείρηση, η Sberavtotekh, δραστηριοποιείται σε παρόμοια παραγωγή, η οποία σύντομα θα κυκλοφορήσει τα μοντέλα της στην πίστα.

«Δεδομένης της ολοκλήρωσης της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Μ-12, τέτοια φορτηγά θα μπορούν να οδηγούν από το Καζάν στην Αγία Πετρούπολη μέσω της Κεντρικής Περιφερειακής Οδού ήδη από το 2024», δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας Avtodor, η οποία παρείχε οδικές υποδομές ως μέρος του EPR.

Το Υπουργείο Μεταφορών προωθεί το έργο Unmanned Logistics Corridors ως στρατηγική πρωτοβουλία. Αναπτύχθηκε ως μέρος της υλοποίησης της στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού για τον κλάδο των μεταφορών. Οι τεχνολογικές, οργανωτικές και επιχειρηματικές λύσεις που θα εκπονηθούν στο πλαίσιο του πειραματικού νομικού καθεστώτος για το M-11 θα αποτελέσουν επίσης τη βάση των μελλοντικών διαδρόμων μεταφορών και υλικοτεχνικής υποστήριξης. Μέχρι το 2030, προγραμματίζεται η οργάνωση μη επανδρωμένων μεταφορών σε 19,5 χιλιάδες χιλιόμετρα ομοσπονδιακών δρόμων.

…………………………………………………………………………………………………