Η Γερμανία δεν εμπιστεύεται το δικό της Iris και παίρνει τα ισραηλινά «Arrows» !!

News

SAM Arrow 3. Φωτογραφία: Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ (mod.gov.il)

ΑΛΦΕΙΟΣ : Ε βέβαια !! Αφού το “Iris” cut – (vid) Γερμανικό σύστημα αεράμυνας IRIS-T SLM χτυπήθηκε από ρωσσικό “Lancet” , ξεφτυλίστηκε σαν οπλικό σύστημα κι έτσι οι Γερμανοί είπαν να πάρουν το ισραηλινό !! Αλλά μπορεί να το κάνουν κι ως μια κίνηση αποζημίωσης και μετάνοιας …

Η Γερμανία εμπιστεύτηκε τα «Arrows»: η μισή Ευρώπη θα καλύπτεται από το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας

Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από τους νομοθέτες της χώρας να εγκρίνουν προκαταβολή για την αγορά ενός ισραηλινού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Arrow 3 (Strela-3) αξίας σχεδόν τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ (4,3 δισεκατομμύρια δολάρια), αναφέρει σήμερα, Ιουνίου. 14, The Defense Post.

Το σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς Arrow 3, σχεδιασμένο για να καταρρίπτει πυραύλους πάνω από την ατμόσφαιρα της γης, είναι αρκετά ισχυρό ώστε να παρέχει προστατευτική κάλυψη για τα γειτονικά κράτη της ΕΕ της Γερμανίας, σημειώνει η αμερικανική έκδοση.

Έγγραφα από τα γερμανικά υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας δείχνουν ότι η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς προσέγγισε την επιτροπή προϋπολογισμού της Bundestag, η οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη, για να δώσει το πράσινο φως σε προκαταβολή 560 εκατομμυρίων ευρώ για το αμυντικό σύστημα.

Το συνολικό κόστος του Arrow 3 για τους Γερμανούς φορολογούμενους υπολογίζεται σε 3,99 δισεκατομμύρια ευρώ, ένα δισεκατομμύριο ευρώ περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί. Τα χρήματα θα προέλθουν από ένα ταμείο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ που ξεκίνησε ο Καγκελάριος Scholz μετά το ξέσπασμα της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης προκειμένου να ενισχυθεί η αμυντική ικανότητα της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Το Βερολίνο αναμένει από το Ισραήλ να παραδώσει το Strela-3 το τελευταίο τρίμηνο του 2025.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες έχουν ενταχθεί στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αεράμυνας του Sky Shield για να βοηθήσουν στην προστασία του ουρανού πάνω από τα μέλη του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Η Γερμανία πιστεύει ότι το Arrow 3 θα παίξει βασικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, το αντίστοιχο σύστημα ραντάρ θα εγκατασταθεί σε τρεις τοποθεσίες στη Γερμανία και τα δεδομένα παρακολούθησής τους θα μεταδοθούν στη συνέχεια σε κεντρικό σταθμό παρατήρησης εναέριου χώρου.

Το σύστημα ραντάρ Strela-3 είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να παρέχει κάλυψη για την Πολωνία, τη Ρουμανία και τις χώρες της Βαλτικής, υποστηρίζει η Bild.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………