Υπ.Εξ. της Κίνας : Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα δεν είναι ιδιοκτησία των ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin. Φωτογραφία: sina.cn

[ … το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα «αντανακλούν τις αμερικανικές αξίες»… ] τα λόγια της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

ΑΛΦΕΙΟΣ : Βρε την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν !! “Έκανε και η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο” , λέει μια παροιμία του Σοφού Ελληνικού Έθνους !! Μωρέ τι μας λες κυρία Τζάνετ ;; Έχεις επίγνωση της πραγματικότητας ή πετάς καβάλα σε καλάμι και νομίζεις ότι είσαι πιλότος ;;

Περί Bretton Woods τι γνωρίζεις ;;

ΦΕΚ 315/27-12-1945 ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ BRETTON WOODS (ΙΔΡΥΣΗ Δ.Ν.Τ. – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ), B.I.S. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ… WORLD BANK , IMF , EBRD , ΤΗΝ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ NEW DEVELOPMENT BANK ΤΩΝ BRICS !

…………………………..

Κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών: Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα δεν είναι ιδιοκτησία των ΗΠΑ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF) και η Παγκόσμια Τράπεζα (Διεθνής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης- IBRD ) δεν είναι ιδιοκτησία των ΗΠΑ. Πρόκειται για πολυμερή διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν, αναφέρει σήμερα, 13 Ιουνίου, η ΕΑdaily, επικαλούμενη το TASS.

Έτσι ο διπλωμάτης σχολίασε τα λόγια της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν ότι το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα «αντανακλούν τις αμερικανικές αξίες».

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα είναι πολυμερή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αυτές οι πλατφόρμες αντικατοπτρίζουν τον εκδημοκρατισμό των διεθνών σχέσεων και προωθούν τη διεθνή συνεργασία, αντικατοπτρίζοντας συνολικά τα συμφέροντα των χωρών μελών. Θέλω να πω ότι αυτό δεν είναι το Αμερικανικό Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και όχι η Αμερικανική Παγκόσμια Τράπεζα». Ο Wang Wenbin είπε στην ενημέρωση.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg, η Yellen θα μιλήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την Τρίτη για να υποστηρίξει το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, υπό το φως του γεγονότος ότι φέρονται να αντανακλούν τις αμερικανικές αξίες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, αυτές οι χρηματοοικονομικές δομές θα πρέπει να αποτελέσουν αντίβαρο στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

……………………………………………………………………………………………….