14 νεκροί σε μεγάλη πυρκαγιά από κεραυνούς στο Καζακστάν !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φυσική πυρκαγιά στην περιοχή Abay της Δημοκρατίας του Καζακστάν - RIA Novosti, 1920, 06/10/2023

Μεγάλη φωτιά ξεκίνησε την Πέμπτη μετά από κεραυνούς στην περιοχή Abay στα ανατολικά του Καζακστάν . Οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να την σβήσουν γρήγορα λόγω του ότι η περιοχή αποδείχθηκε αδιάβατη για οχήματα. Την Παρασκευή, οι αρχές δήλωσαν ότι τρεις δασικοί εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά, ενώ αγνοούνταν άλλοι 11. Κατά τη διάρκεια των εργασιών έρευνας, βρέθηκαν και αυτοί νεκροί.
.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η έκταση της πυρκαγιάς ξεπέρασε τα 60.000 στρέμματα. Περισσότεροι από 1.000 ειδικοί από διάφορα τμήματα, πάνω από 200 εξαρτήματα εξοπλισμού και 11 ελικόπτερα εμπλέκονται στο σημείο της πυρκαγιάς. Η κατάσβεση περιπλέκεται από την υψηλή θερμοκρασία, τη μεγάλη περιοχή καύσης και τις ριπές ανέμου.
.
Ο πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev κήρυξε τις 12 Ιουνίου ημέρα εθνικού πένθους για τα θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς στα ανατολικά της χώρας. Ταυτόχρονα, απέλυσε τον επικεφαλής του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων και κήρυξε τις 12 Ιουνίου ημέρα εθνικού πένθους για τα θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς.
.
Με πληροφορίες από το πρακτορείο RIA Novosti

……………………………………………………………………………………………..