Γαλαξιακό αστρόπλοιο με κβαντικούς επιταχυντές κι ένα ελαφρύ πανί ;

News Technology ΣΥΜΠΑΝ
Πλήρης άποψη του Άρη
© ISRO Πλήρης εικόνα του Άρη.

Ρώσσοι επιστήμονες έχουν προτείνει πώς να διασκορπίσουν το πλοίο για να πετάξει στα πλησιέστερα αστέρια

Οι επιστήμονες από την Kometa Corporation for Special Purpose Space Systems πρότειναν την αποστολή ενός διαστημικού σκάφους στα πλησιέστερα αστέρια, το οποίο θα επιταχυνόταν χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ πανί υπό την επίδραση κβαντικών επιταχυντών που εκτοξεύτηκαν σε τροχιά στον ίδιο πύραυλο μαζί με το πλοίο, όπως προκύπτει από τα έγγραφα στη βάση δεδομένων Rospatent .
.
«Η εφεύρεση σχετίζεται με τη διαστημική τεχνολογία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μελέτη του διαστρικού μέσου, καθώς και για την παράδοση ενός διαστημικού σκάφους στα πλησιέστερα αστρικά συστήματα», λέει το υλικό.
.
Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, ένα τέτοιο διαστημόπλοιο θα εκτοξευτεί σε τροχιά κοντά στη Γη «με ελαφρύ πανί και αποσπώμενες μονάδες με κβαντικές γεννήτριες φωτοδιάσπασης». Στη συνέχεια, η ανώτερη βαθμίδα πρέπει να επιταχύνει το πλοίο στην τρίτη διαστημική ταχύτητα (απαραίτητη για έξοδο από το ηλιακό σύστημα, 16,65 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο).
.
Ο διαχωρισμός της συσκευής θα πρέπει να γίνει αφού φύγει από την ηλιόσφαιρα (την περιοχή όπου ο ηλιακός άνεμος, δηλαδή οι ροές των ιονισμένων σωματιδίων που ρέουν από το ηλιακό στέμμα, διαδίδεται με υπερηχητική ταχύτητα) και καθώς πλησιάζει στον διαστρικό χώρο. Ταυτόχρονα, το πλοίο πρέπει να αναπτύξει το ελαφρύ πανί του.
.
Μετά από αυτό, όπως σχεδιάζουν οι προγραμματιστές, οι μονάδες με κβαντικές γεννήτριες θα διαχωρίζονται διαδοχικά και θα δημιουργούν ακτινοβολία λέιζερ υψηλής πυκνότητας. Όταν εκτεθεί σε αυτή την ακτινοβολία στο ηλιακό πανί, η συσκευή θα λάβει την απαραίτητη ώθηση για να πετάξει στα πλησιέστερα αστέρια στο ηλιακό σύστημα.
.
«Επιτυγχάνεται η δυνατότητα διεξαγωγής μιας μελέτης για το διαστρικό μέσο, ​​τα πλησιέστερα αστέρια και τα αστρικά συστήματα», αναφέρει η εφημερίδα.
.

………………………………………………………………………………………………