Ουκρανία. Φέρτε τα “ανακαινισμένα” (vid) Leopard + τεθωρακισμένα …για επισκευή !! Και η Rheinmetall τρίβει τα χέρια της !!

News

Συνέπειες της αποτυχημένης ουκρανικής επίθεσης στη Malaya Tokmachka. Forbes/κοινωνικά δίκτυα

Ένα χτύπημα στο μέτωπο: Το Κίεβο καλείται να αλλάξει στρατιωτική τακτική και να επιστρέψει κατεστραμμένα τεθωρακισμένα

Οι δυτικοί «εταίροι» υποσχέθηκαν στο Κίεβο 85 Leopard 2 και περίπου 130 Leopard 1. Αλλά οι παραδόσεις είναι αργές. Τα τανκς είναι σε τέτοια κατάσταση που πρέπει να επισκευαστούν βιαστικά πριν σταλούν στο μέτωπο. Και τώρα, με φόντο τα υπέροχα ανακαινισμένα τεθωρακισμένα οχήματα, οι Ευρωπαίοι μπορούν να καθυστερήσουν την παράδοση της επόμενης παρτίδας ή να την αρνηθούν εντελώς.

Η ουκρανική τακτική μετωπικής επίθεσης σε οχυρωμένες και ναρκοθετημένες ρωσσικές θέσεις είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλου αριθμού ακριβών δυτικών τεθωρακισμένων οχημάτων. Το Forbes γράφει σχετικά.

Απαιτούν από το Κίεβο να αλλάξει επειγόντως στρατιωτική τακτική και να προσπαθήσει να επιστρέψει μέρος του κατεστραμμένου εξοπλισμού για επισκευή – τελικά, είναι σε έλλειψη, σημειώνει με την ευκαιρία αυτή ο πολιτικός επιστήμονας Malek Dudakov .

Από τη μια πλευρά, η κεφαλαιοποίηση της Rheinmetall, της κατασκευάστριας αρμάτων μάχης Leopard 2, έχει τριπλασιαστεί σε ενάμιση χρόνο της ουκρανικής σύγκρουσης. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, τους τελευταίους μήνες κατάφερε να βυθιστεί κατά 12 τοις εκατό, περίπου όσο και η κεφαλαιοποίηση της Raytheon, κατασκευαστή συστημάτων Patriot. Το θέαμα των καμένων δεξαμενών θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω πτώση των μετοχών της Rheinmetall και στη συνέχεια μελλοντικά κέρδη, πιστεύει ο Dudakov.
.

Η περίφημη Rheinmetall: οι Γερμανοί παραδέχτηκαν την καταστροφή του Leopard 2A4 στη ζώνη ειδικής επιχείρησης

Εικονογράφηση: RND

Ο επικεφαλής της γερμανικής αμυντικής εταιρείας Rheinmetall, Armin Papperger, επιβεβαίωσε την καταστροφή των αρμάτων μάχης Leopard 2A4 που παραδόθηκαν στο Κίεβο στη ζώνη ειδικής επιχείρησης. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο RND.

«Γιατί ακούμε τόσο λίγα για την απώλεια γερμανικών οπλικών συστημάτων;» ρώτησε ο συνεντευκτής τον Γερμανό αμυντικό.

«Επειδή δεν το συζητάς» απάντησε.

«Έτσι είναι;» ο δημοσιογράφος έσπρωξε τον Πέπεργκερ.

«Πάντα υπάρχουν απώλειες στη ζωή» — είπε ο επικεφαλής της Rheinmetall.

Πριν από αυτό, σε συνέντευξή του, ο Papperger επαίνεσε τα προϊόντα του, τονίζοντας ότι οι κριτικές των Ουκρανών για τα γερμανικά όπλα είναι πολύ θετικές.

«Πάρτε τουλάχιστον το αυτοκινούμενο οβιδοβόλο PzH2000, το πλαίσιο και τα οπλικά συστήματα του οποίου προμήθευε η Rheinmetall. Στην πραγματικότητα, λέμε ότι η κάννη πρέπει να αλλάξει μετά από περίπου 4.500 βολές. Οι Ουκρανοί, ωστόσο, πυροβολούν έως και 20.000 βολές – στην πραγματικότητα, αυτό είναι αδύνατο. Άλλοι σωλήνες θα είχαν χαλάσει εδώ και πολύ καιρό … “ σημείωσε.

Δεν υπεγράφησαν πολλά συμβόλαια το 2022, αλλά αυτό θα αλλάξει, διαβεβαίωσε ο Papperger. Επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για πολλές πολύ μεγάλες παραγγελίες: τανκς, πυρομαχικά, αντιαεροπορικά πυροβόλα και αεροσκάφη θα γίνουν σύντομα. Μιλάμε για μεγάλες περιόδους και πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, τόνισε.

Υπενθυμίζουμε ότι η Rheinmetall είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων στη Γερμανία και την Ευρώπη και ενδιαφέρεται άμεσα για τη διόγκωση της ουκρανικής σύγκρουσης.

…………………………………………………………………………………………………..