8 άρματα μάχης Leopard και πάνω από 1.500 Ουκρανοί καταστράφηκαν στο Yuzhnodonets

News

Φωτογραφία: RIA Novosti / Konstantin Mikhalchevsky.

σ.σ. : Της “αντεπίθεσης” το κάγκελο γίνεται !!

Οι Ρωσσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν 8 άρματα μάχης Leopard στην κατεύθυνση Yuzhnodonets

Οι ρωσσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκρουσαν μια νέα επίθεση στην κατεύθυνση Yuzhno-Donets, καταστράφηκαν πάνω από 1.500 Ουκρανοί στρατιωτικοί, 28 άρματα μάχης, μεταξύ των οποίων οκτώ Leopard, και τρίτροχα γαλλικά άρματα μάχης AMX-10RC, ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στις 5 Ιουνίου, ο εχθρός συνέχισε την επίθεση, επικεντρώνοντας τις κύριες προσπάθειες στην προεξοχή Vremevsky της κατεύθυνσης Νότιο Ντόνετς. Στον εχθρό προκλήθηκε μια πολύπλοκη ήττα πυρός από τις δυνάμεις του στρατού, επίθεσης και τακτικής αεροπορίας, στρατεύματα πυραύλων και πυροβολικού, καθώς και βαριά συστήματα φλογοβόλων – ως αποτέλεσμα των ενεργών και ανιδιοτελών ενεργειών των μονάδων της ομάδας στρατευμάτων Vostok, ο εχθρός σταμάτησε, τα καθήκοντα δεν επιτεύχθηκαν.

«Οι επιθετικοί σχηματισμοί και οι στρατιωτικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υπέστησαν σημαντικές ζημιές. Οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων στην κατεύθυνση Νότιο Ντόνετσκ ανήλθαν σε περισσότερους από 1.500 Ουκρανούς στρατιώτες, 28 άρματα μάχης, εκ των οποίων οκτώ Leopard κατασκευασμένα από τη Γερμανία, τρία τροχοφόρα άρματα μάχης AMX-10 γαλλικής κατασκευής και 109 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. – είπε το υπουργείο Άμυνας.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………