Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν τον ΥΗΣ Kakhovskaya στον Δνείπερο !! Ανέβηκε 2,5 μέτρα η στάθμη του νερού κατάντη !!

News
σ.σ. : Υποτίθεται ότι οι Ουκρανοί θα έκαναν αντεπίθεση για να “σώσουν” τον κόσμο από τους Ρώσσους !! Αλλά η καταστροφή του θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο χιλιάδων ανθρώπων !! Αυτό κι αν είναι έγκλημα πολέμου !! Απ’ την άλλη, η καταστροφή ενός φράγματος, μιας πολιτικής και όχι στρατιωτικής υποδομής, δείχνει την απελπισία τους για την υποτιθέμενη επιτυχία μιας αντεπίθεσης και κατέστρεψαν το φράγμα, για εκδίκηση εναντίον των ανθρώπων της περιοχής της Χερσώνας, όπου στο δημοψήφισμα το 87,05% ψήφισε την ένωση με την Ρωσσία !!
.
Διάφορα κανάλια Telegram το βράδυ της Τρίτης διέδωσαν πληροφορίες ότι ο ΥΗΣ Kakhovskaya φέρεται να καταστράφηκε ολοσχερώς. Κάποιοι δημοσίευσαν πλάνα από το φράγμα που κατέρρευσε.

«Υπήρξαν πολλά χτυπήματα στις δύο η ώρα το πρωί στο πάνω μέρος του υδροηλεκτρικού σταθμού, όπου υπάρχουν ράβδοι (δοκοί σχεδιασμένοι να φράζουν τον οχετό – επιμ.), όπου βρίσκονται απευθείας οι βαλβίδες, και κατεδαφίστηκε. Το φράγμα δεν καταστράφηκε και αυτό είναι μεγάλη ευτυχία», είπε στο RIA Novosti ο Vladimir Leontiev.

Το πάνω μέρος του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya καταστράφηκε ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, το ίδιο το φράγμα της δεξαμενής δεν καταστράφηκε, δήλωσε ο επικεφαλής της διοίκησης της αστικής περιοχής Novokakhovka.

Η στάθμη του νερού μετά την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού κατάντη ανέβηκε κατά 2,5 μέτρα, οι υπηρεσίες βρίσκονται επί τόπου, πρόσθεσε ο δήμαρχος.
.
Το Kakhovskaya HPP είναι το έκτο (κατώτερο και τελευταίο) στάδιο του καταρράκτη των υδροηλεκτρικών σταθμών του Δνείπερου, που βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα από την πόλη Novaya Kakhovka , στην περιοχή Kherson . Η καταστροφή του θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.
.
Η Ρωσία διένειμε νωρίτερα επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας να σταματήσουν οι προκλήσεις με τον βομβαρδισμό του υδροηλεκτρικού σταθμού από τα ουκρανικά στρατεύματα.

…………………………………………………………………………………………………..