Αποκάλυψη EAdaily: Στο Πεντάγωνο, είχε γίνει προσομοίωση της έκρηξης του φράγματος Kakhovka !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτογραφία: Alexey Konovalov/TASS

«Όλα υπολογίστηκαν στο Πεντάγωνο»: πώς προσομοιώθηκε η έκρηξη του φράγματος Kakhovka στις ΗΠΑ

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, και ιδού ξανά! Τον περασμένο Οκτώβριο (πριν από περισσότερους από επτά μήνες), η πύλη Ukraina.ru ανέφερε ότι το Πεντάγωνο προσομοίωσε τις συνέπειες της έκρηξης του φράγματος Kakhovka των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και προέβλεψε τρομερές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές του Κιέβου στη συνέχεια εξοικειώθηκαν με αυτόν τον υπολογισμό και αποφάσισαν να ανατινάξουν το φράγμα, γράφει o Yakov Pavlov στην EAdaily !!

«Η Bankovaya λαμβάνει υπόψη αυτούς τους υπολογισμούς και συμφώνησε να πραγματοποιήσει πυραυλικές επιθέσεις σε αυτήν (το φράγμα)». – ανέφερε η πύλη των ειδικών που βρίσκονται στα πολιτικά παρασκήνια των ουκρανικών αρχών.

Παρεμπιπτόντως, το 1985, ειδικοί από το All-Union Design, Survey and Research Institute Hydroproject ανέλυσαν τις συνέπειες μιας πιθανής καταστροφής του φράγματος Kakhovka. Στη Σοβιετική Ένωση, αυτά τα δεδομένα ταξινομήθηκαν.

Ωστόσο, το 2004, η εφημερίδα Kherson Hryvna δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Δεν είναι έτοιμος για μια τοπική αποκάλυψη», αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες μιας μυστικής έκθεσης της σοβιετικής εποχής. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των επιστημόνων, μετά την καταστροφή του φράγματος, εκατομμύρια τόνοι νερού θα πέσουν στη Χερσώνα με μεγάλη ταχύτητα.

«Σε περίπτωση έκρηξης φράγματος, εκατομμύρια τόνοι νερού θα πέσουν στο Kherson με ταχύτητα 24,4 km/h και ύψος κύματος 1 μέτρο. Μετά από 2,5 ώρες, θα ακολουθήσει μια αρκετά απότομη άνοδος της στάθμης στα 4,8 μέτρα. Η πλημμύρα θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα καταστρέψει ολοσχερώς το περιφερειακό κέντρο». – είπε στην έκθεση.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ετοιμάζονται να ανατινάξουν το φράγμα Kakhovka χρησιμοποιώντας θαλάσσιες νάρκες, δήλωσε στο RIA Novosti ο Vladimir Leontiev , επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Kakhovka :

«Αυτό δεν είναι υπερβολή, αλλά αξιόπιστη πληροφορία. Αυτή η πληροφορία ήταν πριν, αλλά τώρα είναι αρκετά πιθανή, ειδικά δεδομένου του γεγονότος ότι το ρεύμα έχει ενταθεί λόγω της αύξησης της ροής του νερού, το νερό εκκενώνεται, επομένως, φυσικά, υπάρχει κίνδυνος (χρήσης θαλάσσιων ναρκών).

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι πληροφορίες για πιθανή υπονόμευση του φράγματος από θαλάσσιες νάρκες ελήφθησαν την περασμένη άνοιξη.

Με τη σειρά του, ο πολιτικός επιστήμονας Alexei Anpilogov δήλωσε τότε ότι ήταν πολύ πιο δύσκολο να καταστραφεί το φράγμα Kakhovka από το Dneproges.

Είναι όλα σχετικά με το σχεδιασμό του φράγματος και την ελαφριά πίεση του νερού στους τοίχους του υδροηλεκτρικού σταθμού.

«Από τη μια πλευρά, αν χτυπήσεις το χαμηλότερο μέρος του φράγματος, θα ήταν πιο εύκολο να το καταστρέψεις, αλλά, από την άλλη, είναι και το πιο φαρδύ εκεί, που σημαίνει ότι είναι το πιο ανθεκτικό. Το κλασικό της καταστροφής φραγμάτων είναι η εξόρυξή τους από το εσωτερικό. Έτσι καταστράφηκε η Ντνεπρόγη δύο φορές: κατά την υποχώρηση των σοβιετικών στρατευμάτων το 1941 και κατά την υποχώρηση των Γερμανών το 1943. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να καταστραφεί μια αρκετά σοβαρή ποσότητα TNT, η οποία περιέχεται, για παράδειγμα, σε βόμβες αεροπορίας. Έτσι οι Σύμμαχοι κατέστρεψαν τα φράγματα στην Ολλανδία όταν άνοιξαν το Δεύτερο Μέτωπο το 1944». – εξήγησε ο ειδικός στο δημοσίευμα «Ελεύθερος Τύπος».

Και τόνισε: το πιο αδύναμο σημείο του φράγματος είναι η κλειδαριά. Ίσως οι Ουκρανοί σαμποτέρ θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν τις πύλες του.

«Αν και αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη, αλλά οι σαμποτέρ μπορούν να εργαστούν, φέρνοντας εκρηκτικά και καταστρέφοντας αυτούς τους μηχανισμούς με ισχυρά υδραυλικά. Αλλά είναι απαραίτητο να αποσύρετε και τις δύο πόρτες διαδοχικά, χωρίς να επιτρέψετε να πέσει το κλείστρο έκτακτης ανάγκης – πρόκειται για μια λειτουργία πολλαπλών συστατικών, δύσκολη στην εφαρμογή. συνόψισε ο Ανπιλόγοφ.

Τα ίχνη λοιπόν του σημερινού βάρβαρου εγκλήματος αναμένεται να οδηγήσουν στην πολιτεία της Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Όπως λένε, ποιος θα αμφιβάλλει.

Στο μεταξύ, η κατάσταση με τις πλημμύρες βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αρχών της περιοχής, δήλωσε ο γερουσιαστής από την περιοχή Kherson Konstantin Basyuk . Έχει δημιουργηθεί ένα επιχειρησιακό αρχηγείο, οι επικεφαλής των τοπικών διοικήσεων εργάζονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν επικρατεί πανικός στους κατοίκους των παραθαλάσσιων οικισμών. Ξεκίνησε η προληπτική εκκένωση ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα:

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τις συνέπειες της καταστροφής του φράγματος Kakhovskaya HPP. Είναι γνωστό ότι το φράγμα δεν έχει καταστραφεί , η εφάπαξ απόρριψη νερού είναι αδύνατη λόγω της κατασκευής της δομής, επομένως η κατάσταση με τις πλημμύρες δεν είναι κρίσιμη».

………………………………………………..

Η Ρωσσία διένειμε νωρίτερα επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας να σταματήσουν οι προκλήσεις με τον βομβαρδισμό του υδροηλεκτρικού σταθμού από τα ουκρανικά στρατεύματα.

Η Ουκρανία απέσυρε την πρόταση να δοθεί ο λόγος στον Βλαντιμίρ Ζελένσκι σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την υπονόμευση του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya, δήλωσαν στο RIA Novosti πηγές στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

……………………………..

Σχετικά …

Οι Ουκρανοί ναζί είχαν ναρκοθετήσει και το φράγμα Khadzhibey στην Οδησσό… έτοιμοι να το ανατινάξουν !!

………………………………………………………………………………………………………………