Στραπάτσο επίθεσης των Ε/Δ της Ουκρανίας. 250 νεκροί και δεκάδες άρματα μάχης & τεθωρακισμένα καταστράφηκαν.

News
Το έργο των πυροβολικών στην κατεύθυνση Zaporozhye - RIA Novosti, 1920, 06/04/2023
Την περασμένη ημέρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε πέντε τομείς του μετώπου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Το πρωί της 4ης Ιουνίου, ο εχθρός εξαπέλυσε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε πέντε τομείς του μετώπου στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, εισάγοντας στη μάχη τις 23η και 31η μηχανοποιημένες ταξιαρχίες από τις στρατηγικές εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με την υποστήριξη άλλων στρατιωτικών μονάδων και υπομονάδων», είπε ο αντιστράτηγος.

Συνολικά στην επίθεση συμμετείχαν έξι μηχανοκίνητα και δύο τάγματα αρμάτων μάχης. Ο σκοπός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ήταν να σπάσουν τη ρωσσική άμυνα στον πιο ευάλωτο, σύμφωνα με το Κίεβο, τομέα του μετώπου.
.
«Ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του», τόνισε ο Κονασένκοφ.
Ως αποτέλεσμα των ικανών ενεργειών της ομάδας Vostok, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερο από 250 άτομα προσωπικό, 16 άρματα μάχης, τρία οχήματα μάχης πεζικού, 21 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.
….
Ρωσσικές μονάδες απέκρουσαν την επίθεση των Ουκρανών στρατιωτών στην κατεύθυνση του Ζαπορόζιε, δήλωσε ο πρόεδρος του δημόσιου κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Βλαντιμίρ Ρόγκοφ.
.

«Σήμερα, περίπου στις 12:00, οι μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας , μέσω αναγνώρισης σε ισχύ, επιχείρησαν να διαρρήξουν στο μέτωπο Zaporozhye στην περιοχή της προεξοχής Vremevsky … Εκτός από τις τακτικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεις μαχητών της Ουκρανίας, Πολωνοί μισθοφόροι από την Τρίτη Ομάδα Εφόδου του Πολωνικού Σώματος συμμετείχαν στην επίθεση», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

………………………………………………………………………………………………………