Η Δύση μισεί τον Πούτιν που δεν επέτρεψε τη λεηλασία της Ρωσσίας

Politics TOP STORIES
Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν - RIA Novosti, 1920, 06/04/2023

Ο Μπερεζόφσκι βοήθησε να χρηματοδοτηθεί η Ενότητα (το πολιτικό κόμμα, το οποίο συγκρότησε την κοινοβουλευτική βάση του Βλαντίμιρ Πούτιν), και εκλέχθηκε στη βουλή της Δούμας με την Ενότητα του Πούτιν. Ωστόσο, μετά τις ρωσσικές προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο του 2000, ο Μπερεζόφσκι πήγε στην αντιπολίτευση και παραιτήθηκε από τη Δούμα.

Ο Μπερεζόφσκι έκανε την περιουσία του στη Ρωσσία τη δεκαετία του 1990, όταν η χώρα προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας…

………………………….

Πρώην πράκτορας της MI6 Crook: Η Δύση δεν θα συγχωρήσει ποτέ τον Πούτιν που δεν επέτρεψε τη λεηλασία της Ρωσσίας

Οι δυτικές ελίτ δεν μπορούν να συγχωρήσουν τον Ρώσσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν που δεν επέτρεψε να λεηλατηθεί η χώρα, δήλωσε ο πρώην κατάσκοπος της MI6, Alastair Crook, στο κανάλι YouTube Judge Napolitano.
Κατά την εποχή του Γέλτσιν, η Αμερική πίστευε ότι η Ρωσσία ήταν ήδη στα χέρια της. Οι τύποι του Χάρβαρντ πήγαν εκεί και αγόρασαν και λεηλάτησαν τους περισσότερους πόρους. Αυτό ήταν μέχρι το 1999. Και μετά ήρθε ο Πούτιν και σταδιακά το τερμάτισε. Και νομίζω ο Ομπάμα δεν μπορούσε να του το συγχωρήσει αυτό», είπε ο Κρουκ.
.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό πληροφοριών, οι δυτικοί εταίροι ήλπιζαν ότι «ένας άλλος Γιέλτσιν» θα ερχόταν στην εξουσία στη Ρωσσία και οι οικονομικές ελίτ των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσαν να υποτάξουν τελικά τη χώρα.
.
Υπενθύμισε επίσης ότι ο Πούτιν «συγκράτησε» τους αλαζόνες ολιγάρχες και επέστρεψε τα κοιτάσματα ορυκτών και άλλους πόρους και τον πλούτο της Ρωσσίας στην κρατική ιδιοκτησία.
.

………………………………………………………………………………………………….