Η Αργεντινή θα ενταχθεί στην Αναπτυξιακή Τράπεζα NDB των BRICS τον Αύγουστο

Business ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωτογραφία: RIA Novosti / Alexey Druzhinin.

Η Αργεντινή σκοπεύει να ενταχθεί στην Αναπτυξιακή Τράπεζα BRICS τον Αύγουστο

Η Αργεντινή ενδέχεται να ενταχθεί στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα BRICS ήδη από τον Αύγουστο, ανέφερε η Télam, επικαλούμενη την επικεφαλής της τράπεζας, Ντίλμα Ρούσεφ.

“Ο επικεφαλής του NBI ενημέρωσε τον (Αργεντινό) Υπουργό Οικονομίας, Sergio Massa , ότι το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού είχε επίσημα εξουσιοδοτήσει την ψηφοφορία για την ένταξη της Αργεντινής σε αυτό το ίδρυμα στην επόμενη συνεδρίαση.” – σημειώνουν τα ΜΜΕ.

Αυτή η πρόταση, που έγινε από τη Βραζιλία, θα συζητηθεί σε συνάντηση των διοικητών τραπεζών το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου στη Νότια Αφρική.

Η πολιτική απόφαση για τη δημιουργία μιας Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας στο πλαίσιο των BRICS ελήφθη το 2013 σε μια σύνοδο κορυφής στο Durban της Νότιας Αφρικής. Το 2014, στην επόμενη σύνοδο κορυφής στην πόλη Fortaleza της Βραζιλίας, υπογράφηκε συμφωνία για την τράπεζα. Η επίσημη έναρξη των εργασιών της δόθηκε στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συμβουλίου των Διοικητών της τράπεζας στις 7 Ιουλίου 2015 στη Μόσχα. Ο κύριος στόχος του ινστιτούτου είναι η χρηματοδότηση έργων υποδομής και βιώσιμης ανάπτυξης στις χώρες μέλη των BRICS και στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι BRICS ενώνουν τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Ορισμένες άλλες χώρες σκοπεύουν να ενταχθούν στο οικονομικό μπλοκ, όπως η Αργεντινή, το Ιράν και, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ινδονησία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος. Η Νότια Αφρική ανέλαβε την προεδρία των BRICS από την Κίνα νωρίτερα φέτος. Θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2023 και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην επόμενη χώρα.

Πηγή

………………..

Σχετικά για τους BRICS

…………………………………………………………………………………..