Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας αρνείται να συναντηθεί με τον αρχηγό του Πενταγώνου

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αμερικανική σημαία στο κτίριο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ - RIA Novosti, 1920, 31/05/2023
© Φωτογραφία : DoD / Lisa Ferdinando
Ο αρχηγός του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν ζήτησε συνάντηση με τον Κινέζο υπουργό Άμυνας Λι Σανγκφού, αλλά αρνήθηκε, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.
.
«Είναι λυπηρό που η συνάντηση που αναζητούσε ο υπουργός Όστιν με τον Κινέζο ομόλογό του δεν πραγματοποιήθηκε», είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σουηδία .
.
Το γεγονός ότι η Κίνα έχει επισήμως αρνηθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας στο περιθώριο του περιφερειακού φόρουμ ασφαλείας Shangri-La Dialogue στη Σιγκαπούρη αναφέρθηκε πρόσφατα από την Wall Street Journal. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η αμερικανική πλευρά πρέπει πρώτα να επιδείξει ειλικρίνεια και να λάβει πραγματικές ενέργειες για να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για διάλογο. Και το Υπουργείο Άμυνας της ΛΔΚ επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Ουάσιγκτον μιλά συνεχώς για την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με το Πεκίνο , αλλά αγνοούν τις ανησυχίες της και δημιουργούν τεχνητά εμπόδια που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη μεταξύ του στρατού των δύο χωρών.
.
Ο Λι Σανγκφού βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2018 και, όπως είπε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ , δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών από αυτόν.
.

………………..

σ.σ. : Και τον έχουν υπό κυρώσεις και παραπονιούνται που δεν δέχεται να συναντηθεί μαζί τους !!

………………………………………………………………………………………………………………………