Η στρατιωτική ήττα της Ρωσσίας θα είναι ζήτημα ημερών !! Λετονός ειδικός του καναπέ στο ΝΑΤΟ

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ της Λετονίας Janis Sarts. Εικονογράφηση: delfi.ee

ΑΛΦΕΙΟΣ : Να !! Μας προέκυψε κι άλλος … Janis με ένα “νι” !! Ε, τι, μόνο στην Ελλάδα θα κυκλοφορούσε … όπως είπε ο ίδιος … “είμαι ο Γιάνης με το ένα μου “νι” !! Τι να κάνουμε … το έχει το όνομα της ράτσας

……………………….

Η στρατιωτική ήττα της Ρωσσίας είναι ζήτημα αρκετών ημερών – Λετονός ειδικός του ΝΑΤΟ

Προς το παρόν, η Ρωσσική Ομοσπονδία δεν αποτελεί άμεση στρατιωτική απειλή για τη Λετονία, δήλωσε σήμερα, 30 Μαΐου, ο Janis Sarts, διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Day της Ρίγας.

Σύμφωνα με τον ειδικό του καναπέ, η ρωσσική στρατιωτική ισχύς «υποβαθμίστηκε για πολλά χρόνια».

«Αυτό ισχύει και για στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα της Λετονίας», λέει ο Sarts. «Πρακτικά, δεν υπάρχει τίποτα στην άλλη πλευρά των συνόρων Λετονίας-Ρωσσίας και δεν θα υπάρχει για κάποιο χρονικό διάστημα».

Ο Sarts εξέφρασε την άποψή του για τη σχέση στο οριζόντιο ΝΑΤΟ-Ρωσσία:

«Η Μόσχα φοβάται το ΝΑΤΟ. Τώρα είναι ξεκάθαρο σχεδόν σε όλους: αν ποτέ προκύψει μια ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσσίας, η ήττα της Ρωσσίας δεν θα είναι καν θέμα μιας εβδομάδας. Το Κρεμλίνο μπορεί να συμπεράνει ότι είναι καλύτερα να μην εμπλακεί σε μια άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση – θα αποτύχει σε αυτήν».

Βάσει των όσων εξάγει ως τέτοια συμπεράσματα ο διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ Janis Sarts, δεν εξήγησε. Όπως ανέφερε προηγουμένως η EADaily , η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Λετονίας, με συνεχείς δηλώσεις για «απειλές από τη Μόσχα», πυροδοτεί μιλιταριστική υστερία στη χώρα τους.

………………………………………………………………………………………………………