Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB) των BRICS εξέδωσε ομόλογο 8,5 δις γιουάν ( €1,12 δις )

Business News ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΛΦΕΙΟΣ : Τα γεγονότα τρέχουν !! Τα πράγματα αλλάζουν άρδην και ο κόσμος μπαίνει σε νέα τροχιά !! Λίγο πριν την καθοριστική Σύνοδο Κορυφής των BRICS, τον Αύγουστο, στο Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB) των BRICS προχώρησε στην έκδοση ενός ομολόγου 8,5 δισεκατομμυρίων γιουάν (1,12 δισεκατομμυρίων ευρώ), όπως ανακοίνωσε η τράπεζα το βράδυ της Δευτέρας.

Από το 2014 είχαμε αναφέρει το καίριο χτύπημα του Πούτιν στη διεθνή τοκογλυφία. Δημιουργεί Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS.

Έτσι, από το 2015 έχει δημιουργηθεί η New Development Bank των BRICS ως εναλλακτική στην Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σχετική δημοσίευση με τα πρώτα ονόματα στελεχών της, είχε κάνει και η Πρεσβεία της Ρωσσίας στην Ελλάδα.

Από τότε μέχρι σήμερα, όπως θα δείτε ανατρέχοντας βήμα – βήμα , έμπαιναν οι βάσεις για τους BRICS. Κι έτσι, τώρα, έρχεται το νέο νόμισμα με βάση τον χρυσό και άλλα πολύτιμα. Αναδύεται ο νέος πολυπολικός κόσμος !! Το ενιαίο νόμισμα θα συζητηθεί στη σύνοδο του Αυγούστου 2023, στη Νότια Αφρική.

Η New Development Bank ως εναλλακτική λύση αντί του ΔΝΤ για τις χώρες BRICS

Το ομόλογο που εξέδωσε η τράπεζα, είναι το μεγαλύτερο σε οικονομική αξία και μάλιστα στο κινεζικό νόμισμα.

Τα καθαρά κέρδη από την πώληση του ομολόγου θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων έργων υποδομής και βιώσιμης ανάπτυξης στις χώρες που είναι μέλη της τράπεζας, όπως ανακοίνωσε η NDB.

“Με στόχο την υποστήριξη των δραστηριοτήτων μας, η NDB επιδιώκει να αυξήσει την παρουσία της στις τοπικές αγορές οικονομικών κεφαλαίων των χωρών που είναι μέλη μας, μέσω της έκδοσης χρεογράφων, αλλά και του δανεισμού στα τοπικά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένης και της διατραπεζικής αγοράς ομολόγων στην Κίνα”, δήλωσε ο Λέσλι Μάσντορπ, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος οικονομικών στην NDB.

….

Παρεμπιπτόντως, συνεχίζεται το γαϊτανάκι με τις αντιδράσεις της Νότιας Αφρικής, σχετικά με το τι θα γίνει στην περίπτωση συμμετοχής του Πούτιν στη σύνοδο και το ένταλμα σύλληψης του, για λογαριασμό του ΔΠΔ !!

Η διπλωματική ασυλία, η οποία θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής των BRICS στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής, δεν ισχύει για εντολές από διεθνή δικαστήρια, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής, αναφέρει το RIA Novosti !!

Νωρίτερα σήμερα, ο Νοτιοαφρικανός υπουργός Εξωτερικών Naledi Pandor δήλωσε ότι η χώρα θα χορηγήσει διπλωματική ασυλία στους συμμετέχοντες στην υπουργική σύνοδο των BRICS τον Ιούνιο και στη σύνοδο κορυφής του οργανισμού τον Αύγουστο.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε πρόσκληση να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής.
.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι εγγυάται τη χορήγηση διπλωματικής ασυλίας στους συμμετέχοντες στη σύνοδο των υπουργών τον Ιούνιο και στη σύνοδο κορυφής BRICS τον Αύγουστο στη χώρα, ενώ ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα είχε δηλώσει ότι οι αρχές της δημοκρατίας θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ΔΠΔ σύμφωνα με την απόφαση του κυβερνώντος κόμματος, Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο. Αργότερα, τα λόγια του Ραμαφόσα και η δήλωση που έκανε, χαρακτηρίστηκαν «λανθασμένα».!!

………………………………………………………………………………………………….