Μια ρωσσική στρατιωτική βάση μπορεί να εμφανιστεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτογραφία: TASS / Nozim Kalandarov.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει μια ρωσική στρατιωτική βάση στο έδαφός της, δήλωσε στην Izvestia ο Leon Dodonu-Punagaza, πρεσβευτής της χώρας στη Μόσχα.

«Η χώρα μας ήταν η πρώτη στην Αφρική που αντιστάθηκε στους Γάλλους (στη στρατιωτική παρουσία τους στη χώρα). Αλλά τώρα χρειαζόμαστε μια ρωσική στρατιωτική βάση με 5.000 έως 10.000 στρατιώτες. Ταυτόχρονα, θα μπορούσαν, εάν χρειαστεί, να χρησιμοποιηθούν σε άλλες χώρες. – αυτός είπε.

Ο Πρέσβης της CAR τόνισε ότι η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών εκπαιδευτών στη χώρα ενίσχυσε τη μαχητική ικανότητα του στρατού, αλλά οι απειλές για την ασφάλεια παραμένουν, επομένως η στρατιωτική-τεχνική συνεργασία με τη Ρωσία πρέπει να συνεχιστεί.

«Σε ορισμένες χώρες, αυτό προκαλεί δυσαρέσκεια. Τις τελευταίες εβδομάδες, όταν η Ρωσία μας παρέδωσε έξι στρατιωτικά αεροσκάφη, ήταν οι Γάλλοι που άρχισαν να αγανακτούν, να φωνάζουν και να φωνάζουν. Αλλά αυτό δεν είναι δική μας υπόθεση, μας ενδιαφέρει η συνεργασία με τη Ρωσία». αυτός πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι θέματα συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας θα συζητηθούν στη δεύτερη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη, όπου σκοπεύει να επισκεφθεί ο Πρόεδρος Faustin-Archange Touadera.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι τελευταίοι 130 Γάλλοι στρατιώτες που βρίσκονταν στο CAR στο πλαίσιο της αποστολής MISLOG εγκατέλειψαν τη χώρα.

Πηγή

……………………………

Σχετικά …

Η αποικιοκρατική Γαλλία ψυχορραγεί στη Δυτική Αφρική. Διαδήλωση στη Μπουρκίνα Φάσο να φύγει ο γαλλικός στρατός !

Η Ρωσσία χτυπά τη Γαλλία από τη Δυτική Αφρική !!

Ο Λαβρόφ έφτασε για επίσκεψη εργασίας στην Κένυα

Ουγκάντα: Μια επίθεση στη Ρωσσία είναι επίθεση στην Αφρική !

Ο Πούτιν χάρισε $20 δις χρέη Αφρικανικών Κρατών !! Η Ρωσσία είναι έτοιμη να στείλει σιτηρά στην Αφρική δωρεάν !!

Την περιοδεία του Λαβρόφ στις χώρες της Αφρικής συζητά ο Πούτιν στο Σ.Α. της Ρωσσίας

………………………………………………………………………………………………………..