Οι Ρώσσοι κάνουν σκοποβολή και με Καλάσνικοφ AK-12 με στόχους ουκρανικά drone !! (vid)

News
Στρατιώτης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων - RIA Novosti, 1920, 24/05/2023
© RIA Novosti / RIA Novosti Στρατιώτης των Ρωσσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ρώσσοι στρατιωτικοί της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας κατάφεραν να καταρρίψουν ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από φορητά όπλα, σύμφωνα με βίντεο στο κανάλι Telegram του Υπουργείου Άμυνας.

Ο διοικητής της διμοιρίας ασφαλείας με το διακριτικό κλήσης «Leopold» κατά τη διάρκεια μάχης παρατήρησε ένα ουκρανικό drone «Leleka-100» να πλησιάζει στο πάρκινγκ του ελικοπτέρου. Όπως διευκρινίζεται στο Υπουργείο Άμυνας, με τη βοήθεια αυτής της συσκευής, ο εχθρός προσπάθησε να ανακαλύψει τη θέση της ρωσσικής αεροπορίας. Το drone, σύμφωνα με τον Leopold, πετούσε σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος.

Ο στρατιώτης Μαξίμ ανακάλυψε ένα εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετούσε χαμηλά ενώ βρισκόταν στον σταθμό ελέγχου του εναέριου χώρου του. Ζήτησε από τον συνεργάτη του Σεργκέι να στοχεύσει τη συσκευή με ένα drone-killer και ο ίδιος πήγε να αναφερθεί στον διοικητή. Αφού έλαβε οδηγίες από τον διοικητή να καταστρέψει το drone, ο Maxim και ο συνεργάτης του το κατέρριψαν.

«Βγήκα έξω, είπα στον σύντροφό μου να αρχίσει να το καταστρέφει με όπλο, σκόπευσε, το σταμάτησε. Εκείνη τη στιγμή άνοιξα πυρ εναντίον του με ένα Η/Υ (πολυβόλο Καλάσνικοφ) και άρχισε να πέφτει. Πήγαμε να το επιθεωρήσουμε για οβίδες. Ανακαλύψαμε ότι δεν υπήρχαν οβίδες. Πήραμε το αεροπλάνο και το φέραμε”, είπε ο Μαξίμ.

“Στόχευσα την ίδια την κάμερα, πάτησα τη σκανδάλη. Ένας παλμός ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας εισέρχεται στην κάμερα και την εμποδίζει έτσι ώστε το ίδιο το βίντεο να μην είναι ορατό. Μετά το drone αρχίζει σιγά-σιγά να προσγειώνεται. Ο σύντροφός μου αρχίζει να το πυροβολεί με ένα πολυβόλο.” είπε ο σκοπευτής Σεργκέι.

Ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιχείρησε να ανιχνεύσει τη θέση μιας ρωσσικής μπαταρίας οβίδων, ώστε ο εχθρός να μπορέσει να ανταποδώσει τα πυρά. Ένας από τους μαχητές του πληρώματος, ο λοχίας Έλσεβαρ, που παρέδιδε οβίδες, ανακάλυψε ένα drone πάνω από τις θέσεις της μπαταρίας και, με εξωτερικές ενδείξεις, διαπίστωσε ότι ανήκε στην ουκρανική πλευρά. Όπως διευκρίνισε ο Elsevar, το πλήρωμα ενημερώθηκε εκ των προτέρων πώς μοιάζουν τα ουκρανικά drones και σε τι διαφέρουν από τα ρωσσικά. Ο πυροβολητής κατάφερε να καταρρίψει τη συσκευή από το τυφέκιο εφόδου AK-12. Μετά την καταστροφή του αναγνωριστικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το πλήρωμα οβίδων συνέχισε να πυροβολεί για να ολοκληρώσει την εργασία.

“Το χτύπησα. Κάπνισε και άρχισε να πέφτει κάτω. Έπεσε, το ψάξαμε και το βρήκαμε… Η μηχανή του κάπνισε και μόλις άρχισε να πέφτει. Κατέβηκε προς τα κάτω με κυκλική κατεύθυνση. Ο αέρας το έσπρωξε στη δεξιά πλευρά, 200-300 μέτρα μακριά έπεσε. Κάηκε στη μέση, εκεί που έφτασα, εκεί κάηκε η πλακέτα και η κάμερα», είπε ο Elsevar.

RIA Novosti

……………..

https://t.me/mod_russia/26790

……………………………………………………………………………………………..