Η New Development Bank ως εναλλακτική λύση αντί του ΔΝΤ για τις χώρες BRICS

Business News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
BRICS-bank

ΑΛΦΕΙΟΣ : Από το 2014 είχαμε αναφέρει το καίριο χτύπημα του Πούτιν στη διεθνή τοκογλυφία. Δημιουργεί Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS.

Έτσι, από το 2015 έχει δημιουργηθεί η New Development Bank των BRICS ως εναλλακτική στην Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σχετική δημοσίευση με τα πρώτα ονόματα στελεχών της, είχε κάνει και η Πρεσβεία της Ρωσσίας στην Ελλάδα.

Από τότε μέχρι σήμερα, όπως θα δείτε ανατρέχοντας βήμα – βήμα , έμπαιναν οι βάσεις για τους BRICS. Κι έτσι, τώρα, έρχεται το νέο νόμισμα με βάση τον χρυσό και άλλα πολύτιμα. Αναδύεται ο νέος πολυπολικός κόσμος !! Το ενιαίο νόμισμα θα συζητηθεί στη σύνοδο του Αυγούστου 2023, στη Νότια Αφρική.

Έτσι, οι απεγνωσμένες αντιδράσεις των κρατών της Δύσης, μπορεί να φαίνεται ότι σχετίζονται με την Ουκρανία, αλλά στο βάθος ο πόνος τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι, η Ρωσσία υιοθετεί ξανά τον “κανόνα του χρυσού” (Gold Standard) καθώς συνδέει το νόμισμα της, το ρούβλι, με πραγματικά υπάρχοντα αποθέματα χρυσού, έτσι ώστε η αξία του να είναι εγγυημένη.

Πούτιν για τους εχθρούς της Ρωσσίας: “είναι ηλίθιοι και θα έπαιρναν τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό των ηλιθίων” (vid)

……………………

Roscongress: Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα μπορεί να γίνει εναλλακτική λύση στο ΔΝΤ για τις χώρες BRICS

Μια εναλλακτική λύση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις χώρες BRICS θα μπορούσε να είναι η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα, σύμφωνα με την έκθεση του Roscongress «Αποαποικιοποίηση του ενεργειακού εμπορίου – από το δολάριο στα εθνικά νομίσματα», που έχει στη διάθεση του το RIA Novosti.

«Μία από τις πιθανές επιλογές για το αμοιβαίο εμπόριο μεταξύ των χωρών BRICS θα μπορούσε επίσης να είναι η χρήση ενεργειακών δανείων – κατ’ αναλογία με τα ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα (SDR) στο ΔΝΤ. Οι χώρες εξαγωγής ενέργειας θα μπορούσαν να προσελκύσουν αυτά τα δανειακά κεφάλαια για τα έργα που χρειάζονται, τα οποία θα αύξανε τον όγκο του εμπορίου σε εθνικά νομίσματα παρά τις εμπορικές ανισορροπίες. Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για την παροχή τέτοιων ενεργειακών δανείων», αναφέρει η έκθεση.

Ταυτόχρονα, η πολυνομισματική φύση ενός τέτοιου ενεργειακού SDR θα αύξανε τη μετατροπή και τη ρευστότητά του, λένε οι ειδικοί, και η ένταξη νέων χωρών στα BRICS στο μέλλον θα αυξήσει τον όγκο του εμπορίου εντός της ένωσης, πρόσθεσαν.
.
Οι συντάκτες της έκθεσης εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι οι χώρες BRICS πρέπει να αναπτύξουν ενεργά τη χρηματοδότηση και τον δανεισμό σε εθνικά νομίσματα.
.
“Η εξοικονόμηση συστημάτων χρέους με χρήση δυτικών νομισμάτων είναι γεμάτη με κινδύνους κυρώσεων και στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με συνέχιση των συναλλαγών σε δολάρια και ευρώ. <…> Οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να δημιουργήσουν τη δική τους υποδομή πληρωμών και χρηματοοικονομικών υποδομών παρακάμπτοντας τη δυτική ένα», προειδοποίησαν οι ειδικοί.
Οι αναλυτές τόνισαν επίσης ότι οι χώρες δεν έχουν «αρκετές δεκαετίες» για να οικοδομήσουν ένα σύστημα όπως το πετροδολάριο, επομένως απαιτούνται λειτουργικές λύσεις για το εμπόριο τώρα.
Μια άλλη επιλογή συνεργασίας μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός ενιαίου νομίσματος BRICS.
«Το θέμα της δημιουργίας ενός ενιαίου νομίσματος ενοποίησης θα συζητηθεί επίσημα για πρώτη φορά στο επερχόμενο φόρουμ τον Αύγουστο του 2023 στη Νότια Αφρική», αναφέρει το έγγραφο.
.
Η νέα αναπτυξιακή τράπεζα δημιουργήθηκε από τις χώρες μέλη των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική). Κύριος σκοπός του έργου της είναι η χρηματοδότηση έργων υποδομής και έργων που στοχεύουν στη «βιώσιμη ανάπτυξη» στα κράτη μέλη της τράπεζας, καθώς και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

………………………

Μπορεί να είναι σχετικό …

………………………………………………………………………………………..