Η Ρώσσικη σημαία στο Αρτεμίσιο (Μπαχμούτ) !! Το Αρτεμόβσκ καταλήφθηκε ολοκληρωτικά !!

News ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Artemovsk - RIA Novosti, 1920, 20/05/2023
© RIA Novosti / Evgeny Biyatov Αρτέμοβσκ. Φωτογραφία αρχείου
Δημοσιεύτηκαν πλάνα από την έπαρση της ρωσσικής σημαίας πάνω από το απελευθερωμένο Αρτέμοβσκ

Η υπηρεσία Τύπου του Prigozhin έδειξε ένα βίντεο από την έπαρση της ρωσσικής σημαίας πάνω από το Artemovsk

Η υπηρεσία Τύπου του ιδρυτή του Ομίλου Wagner, Yevgeny Prigozhin, έδειξε πλάνα από την έπαρση της ρωσσικής σημαίας πάνω από το απελευθερωμένο Artemovsk.
.
Το βίντεο δείχνει πώς οι μαχητές φέρουν τις σημαίες της Ρωσσίας και του Ομίλου Wagner και τις εγκαθιστούν στις στέγες πολυώροφων κτιρίων που καταστράφηκαν σε μάχες. Το βίντεο δείχνει επίσης ένα πανόραμα της πόλης. Επιπλέον, το βίντεο έδειξε έναν χάρτη του Αρτέμοβσκ, στον οποίο σημειώθηκαν έξι σημεία με σημαίες Βάγκνερ.
.
Νωρίτερα σήμερα, ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε την καθιέρωση πλήρους ελέγχου στην πόλη. Ευχαρίστησε τον ρωσσικό λαό που υποστήριξε τους μαχητές, αναφέροντας ξεχωριστά τους στρατηγούς Σεργκέι Σουροβίκιν και Μιχαήλ Μιζίντσεφ, οι οποίοι «κατέστησαν δυνατή την πραγματοποίηση αυτής της δύσκολης επιχείρησης».
.
Ο Πριγκόζιν σημείωσε επίσης ότι από τις 25 Μαΐου, ο Βάγκνερ θα αρχίσει να αποσύρει τις μονάδες του από το Αρτέμοβσκ για ανάπαυση και επανεκπαίδευση. Οι μαχητές της ομάδας θα δημιουργήσουν επίσης «τις απαραίτητες γραμμές άμυνας». Ο έλεγχος του οικισμού θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Άμυνας.
.
Το Artemovsk βρίσκεται στο DPR στα βόρεια της μεγάλης πόλης Gorlovka . Αυτός είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για τον εφοδιασμό του ουκρανικού ομίλου στο Donbass , για πολλούς μήνες γίνονταν σκληρές μάχες γι’ αυτό.
…………..

Τα αποσπάσματα επίθεσης του PMC “Wagner” κατέλαβαν το τελευταίο έδαφος στο Artemovsk (Bakhmut), το οποίο ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο των στρατευμάτων του καθεστώτος του Κιέβου.

Αυτό δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο ιδρυτής της εταιρείας Evgeny Prigozhin . Σημείωσε ότι μετά την πτώση της τελευταίας οχυρωμένης περιοχής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «Αεροπλάνο», μπορεί να ειπωθεί ότι η πόλη καταλήφθηκε πλήρως.

«20 Μαΐου στο εικοστό τρίτο έτος. Σήμερα το απόγευμα, στις δώδεκα, ο Μπαχμούτ είχε συλληφθεί πλήρως, είπε ο διοικητής.

Υπενθύμισε ότι η «μηχανή κρέατος Bakhmut» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και μόνο μαχητές Wagner συμμετείχαν σε αυτήν.

Σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, αυτό επέτρεψε «στον χτυπημένο ρωσικό στρατό να ανακάμψει». Τόνισε επίσης ότι μετά τη μεταφορά του Αρτέμοφσκ σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από τις 25 Μαΐου, ο Βάγκνερ βγάζει μονάδες για ανάπαυση και επανεκπαίδευση.

Νωρίτερα , η EADaily ανέφερε ότι η διαδικασία απελευθέρωσης του Αρτέμοβσκ έφτασε στη «γραμμή του τερματισμού» αφού τα αποσπάσματα Βάγκνερ έφτασαν στο δρόμο προς το Ιβάνοφσκογιε .

………………………………………………………………………………