Αυστραλία. Συλλαλητήριο υπέρ της Ρωσσίας και κατά του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϊ

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ράλι στο Σίδνεϊ.  πλαίσιο εκπομπής
© Aussie Cossack / Rumble Πορεία στο Σίδνεϊ. πλαίσιο εκπομπής

Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση υπέρ της Ρωσσίας και κατά του ΝΑΤΟ

Μαζική συγκέντρωση κατά του ΝΑΤΟ, των πολέμων, για την υποστήριξη της Ρωσσίας και για την ελευθερία του ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, που βρίσκεται σε βρετανική φυλακή, πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϊ, βίντεο της πορείας δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα.
.
Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση έφεραν ρωσσικές σημαίες και συνθήματα, μερικοί από αυτούς φορούσαν μπλουζάκια με το σύμβολο Ζ. Τα πανό στα χέρια των διαδηλωτών ήταν εκκλήσεις για ελευθερία του λόγου και ενάντια στα ψέματα που οδηγούν σε πολέμους.
Τα επίσημα ΜΜΕ της Αυστραλίας αγνόησαν τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου στο Σίδνεϊ.
.
Ο Τζον Σίπτον, ο πατέρας του Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος αμφισβητεί την απόφαση έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες σε δικαστήριο του Λονδίνου, μίλησε σε όσους είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο κτίριο της Google στο Σίδνεϊ .
Στη συνέχεια, ο «Αυστραλός Κοζάκος» Semyon Boikov, στον οποίο είχε χορηγηθεί άσυλο στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στο Σίδνεϊ από αστυνομική δίωξη, μίλησε μέσω ενός επαναλήπτη μέσω κινητής σύνδεσης.
.
Ο Σεμιόν Μπόικοφ είπε τηλεφωνικά στο RIA Novosti ότι τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση στο Σίδνεϊ.
.
“Γεγονός είναι ότι πολλοί ελεύθεροι πολίτες της Δύσης βλέπουν τη Ρωσσία ως το τελευταίο οχυρό, την προστασία από την παγκοσμιοποίηση. Γι’ αυτό οι Αυστραλοί πολίτες φέρουν περήφανα τη ρωσική τρίχρωμη στα χέρια τους και υποστηρίζουν τη Ρωσσία”, είπε ο Μπόικοφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι της χώρας βλέπουν επίσης ότι η Μόσχα κάνει περισσότερα για τον Ασάνζ παρά η κυβέρνηση της Αυστραλίας, της οποίας είναι πολίτης.
Ο Ασάνζ στα τέλη Αυγούστου του περασμένου έτους άσκησε ξανά έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου κατά της απόφασης έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 175 ετών. Ένας 50χρονος Αυστραλός κατηγορείται για εγκλήματα που σχετίζονται με τη μεγαλύτερη περίπτωση αποκάλυψης απόρρητων πληροφοριών στην αμερικανική ιστορία.
.
Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν επίσης και σε άλλες πόλεις της Αυστραλίας, όπως το Μπρίσμπεϊν , το Περθ , στη Μελβούρνη , στην Αδελαΐδα .

………………………………………………………………………………………….