Άσαντ: Η συμφιλίωση που επιτεύχθηκε είναι μια ιστορική ευκαιρία.

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της Συρίας στη σύνοδο κορυφής του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών είπε: Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την Αραβική Ένωση με λιγότερες εξωτερικές παρεμβάσεις.
>Είναι απαραίτητο να αναθεωρηθεί ο χάρτης του Αραβικού Συνδέσμου και οι εσωτερικοί του κανόνες, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εποχής. Η συμφιλίωση που πραγματοποιήθηκε αντιπροσωπεύει μια ιστορική ευκαιρία για εσωτερική αναδιάρθρωση χωρίς ξένες παρεμβάσεις.
>Ο κόσμος πρέπει να αφήσει τα εσωτερικά προβλήματα στη διακριτική ευχέρεια των λαών, πρέπει να αντισταθούμε στις εξωτερικές παρεμβάσεις.
>Η αραβική κοινή δράση χρειάζεται κοινά οράματα, στρατηγικές και στόχους.
>Ελπίζω ότι αυτή η συνάντηση θα είναι η αρχή ενός νέου σταδίου αραβικής συνεργασίας και κοινών δραστηριοτήτων για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή και ευημερίας αντί του πολέμου και της καταστροφής.
>Ευχαριστώ τον βασιλιά και τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας για τον σπουδαίο ρόλο της Σαουδικής Αραβίας και τις ενεργές προσπάθειές της να ενισχύσει τη συμφιλίωση στην περιοχή και την επιτυχία αυτής της συνάντησης.
.

………………………………………………………………………………………………….