Ραδιενεργό σύννεφο πλησιάζει την Ευρώπη λόγω των πυρομαχικών με ουράνιο που έστειλε η Αγγλία και η Ρωσσία τα κατέστρεψε

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σημάδι ραδιενέργειας - RIA Novosti, 1920, 19/05/2023

Patrushev: Η ακτινοβολία πλησιάζει την Ευρώπη μετά την καταστροφή πυρομαχικών με ουράνιο στην Ουκρανία

Η καταστροφή των πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου που προμήθευσε η Δύση στην Ουκρανία οδήγησε στην εμφάνιση ενός ραδιενεργού νέφους, το οποίο έχει ήδη κατευθυνθεί προς την Ευρώπη, δήλωσε ο Νικολάι Πατρούσεφ, Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σε συνεδρίαση στο Σικτίβκαρ.
.
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφτασε στη Χιροσίμα για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G7 , μεταξύ άλλων για να υποστηρίξει, όπως πιστεύουν οι Αμερικανοί, «κοινές δημοκρατικές αξίες». «Οι αρχηγοί των δυτικών χωρών, υπό την πίεση των ΗΠΑ, θα συζητήσουν επίσης τη βοήθεια προς την Ουκρανία», είπε ο Patrushev.
.
Σημείωσε ότι «οι Αμερικανοί έχουν «βοηθήσει» περισσότερες από μία φορές στην ιστορία χώρες με αυτόν τον τρόπο».
.
“Βοηθήθηκε επίσης η Ουκρανία, άσκησαν πίεση στους δορυφόρους της και προμήθευσαν πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Η καταστροφή τους οδήγησε στο ραδιενεργό σύννεφο που κατευθύνεται προς τη Δυτική Ευρώπη . Και μια αύξηση της ραδιενέργειας έχει ήδη καταγραφεί στην Πολωνία “, ο γραμματέας του ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
.
Επιπλέον, συνέχισε, «οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν και ήδη χρησιμοποιούν χημικά και βιολογικά όπλα, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους της Ουκρανίας».
.
Ο Patrushev υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ζήτησαν συγγνώμη από την Ιαπωνία για τον ατομικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι . «Και δεν πρόκειται να απολογηθούν για όσα έκαναν, γιατί λένε στους Ιάπωνες ότι η Σοβιετική Ένωση, όχι τα κράτη, χρησιμοποίησαν ατομικά όπλα εναντίον τους», είπε.
Την Τετάρτη, η Κρατική Ατομική Υπηρεσία της Πολωνίας διέψευσε αναφορές για αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας στο βοεβοδάτο του Λούμπλιν. Το πρακτορείο χαρακτήρισε ψευδείς τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν για «αυξημένη ραδιενέργεια» στο Χμελνίτσκι στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε κίνδυνος ραδιενέργειας.
.
Νωρίτερα, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε σχέδια για μεταφορά οβίδων με πυρήνα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία μαζί με άρματα μάχης Challenger. Από αυτή την άποψη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι η Δύση αποφάσισε να πολεμήσει τη Ρωσική Ομοσπονδία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Και ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να φέρουν την ευθύνη εάν προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία των ανθρώπων.
.
Το φυσικό ουράνιο αποτελείται από τα ισότοπα ουράνιο-238 (περίπου 99,3%), ουράνιο-235 (περίπου 0,7%) και ουράνιο-234 (0,005%). Το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι το ουράνιο που παραμένει μετά τον διαχωρισμό του ουρανίου-235 από αυτό ως αποτέλεσμα εμπλουτισμού. Ωστόσο, 0,2-0,3% ουράνιο-235 παραμένει στο απεμπλουτισμένο ουράνιο. Το ουράνιο έχει πυκνότητα κοντά στο βολφράμιο. Αυτό επιτρέπει στα μικρότερα βλήματα να είναι ίσα σε μάζα με τα περισσότερα άλλα μεταλλικά βλήματα, ενώ μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση. Το απεμπλουτισμένο ουράνιο χρησιμοποιείται στους πυρήνες των λεγόμενων βλημάτων θωράκισης υποδιαμετρήματος, τα οποία έχουν υψηλή κινητική ενέργεια. 
.
Το Κρεμλίνο υπενθύμισε τις συνέπειες της χρήσης οβίδων με ουράνιο στη Γιουγκοσλαβία  Sands: Η Βρετανία θα είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά οβίδων με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Ουκρανία

…………..

Σχετικά θέματα …

Οι Ουκρανοί κατέρριψαν 2 Ε/Π & 2 Α/Φ εντός της Ρωσσίας (vid). Οι Ρώσσοι κατέστρεψαν γιγάντιες αποθήκες πυρομαχικών του ΝΑΤΟ (vid)

Οι Ρωσσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν σημαντικά αποθέματα ξένων όπλων στην Ουκρανία

Η Ρωσσία με έναν Kinzhal κατέστρεψε ένα αμερικανικό σύστημα Patriot αξίας $1,1 δις !!

Τι θέλουν και τα στέλνουν στην Ουκρανία τα MLRS ;; (vid) Τζάμπα χάνουν τα λεφτά τους και τα όπλα τους !!

Και στην Υεμένη καταστρέφουν τα αμερικανικά Abrams με ρωσσικά πυραυλάκια (vid)

……………………………………………………………………………………………………………………………